Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, sâmbătă, că obiectivele sale în România sunt în număr de trei: promovarea securităţii celor două ţări, promovarea democraţiei şi lupta împotriva corupţiei şi, nu în ultimul rând, promovarea prosperităţii.

”Am trei priorităţi ca ambasador în România. Una este promovarea securităţii celor două ţări şi a acestei regiuni. Pot spune că România şi SUA colaborează excelent în în domeniul militar, în ceea ce priveşte serviciile de informaţii, în consolidarea legislaţiei, în încercarea de a îmbunătăţi securitatea României, a SUA şi a regiunii transatlantice în lupta împotriva terorismului, a neproliferării armelor de distrugere în masă, a combaterii traficului de persoane şi de droguri şi în contracararea intereselor naţiunilor ostile în încercarea lor de a submina propriile noastre societăţi”, a declarat Hans Klemm în cadrul dezbaterii ”Women of Romania”, organizată de Impact Hub Bucureşti în cadrul mişcării globale #Be BoldForChange.

Hans Klemm a mai spus că o altă prioritate importantă a sa ca ambasador al Statelor Unite la Bucureşti este promovarea democraţiei, a luptei anticorupţie şi a statului de drept.

”Atât SUA, cât şi România au optat pentru un viitor democratic, au îmbrăţişat valorile democratice, depunem eforturi constante pentru întărirea instituţiilor democratice. Statele Unite, după cum ştiţi, au sprijinit puternic lupta anticorupţie, precum şi întărirea instituţiilor democratice din România. De asemenea, sprijinim libertatea de expresie, libertatea religioasă, respectul faţă de minorităţi şi rolul femeilor în economie”, a mai spus Klemm.

Nu în ultimul rând, ambasadorul SUA a vorbit despre cea de-a treia prioritate a sa în România: promovarea prosperităţii.

”Asta înseamnă să ne menţinem economiile deschise, să intensificăm relaţiile comerciale şi investiţiile dintre ţările noastre. De asemenea, tot în această zonă a prosperităţii ne-am concentrat îndeosebi asupra sectorului antreprenorial. Din experienţa americană, dar şi a analizei comparative la nivel global, vă pot spune că acele ţări care sprijină şi promovează un climat care încurajează antreprenoriatul tind să aibă economii foarte puternice şi dinamice. România se află în acest caz, dar ar putea face mai multe în acest sens. Noi sprijinim promovarea experienţei antreprenoriale”, a conchis Hans Klemm citat de news.ro

11 COMMENTS

  • Intarirea securitatii…am inteles, stim. Mai ales aia interna.
   Sprijinirea mascaradei numita anti-coruptie in care serviciile secrete au protocoale secrete si ilegale cu justitia. Curata democratie si stat de drept !!!
   ———-
   Cum ramane cu un DNA care incalca constituta conform CCR si un sef DNA partas la aceasta mare ilegalitate dar premiat de ambasada americana?

  • Domnule Has Klemm,

   As intelege sa spuneti ca salutati lupta anti-coruptie dar cum sa aveti dvs asta ca obiectiv ?
   ?????????
   Suntei judecator? Procuror? Ministru al justitie in Romania?
   Cum va implicati dvs in sistemul judiciar? Pai daca un ambasador strain se implica intr-o justitie atuncii cum mai poate fi ea independenta? Intelegeti absurdul declaratiei?

 1. Statul de Drept in varianta lui Tariceanu acolo unde justitia sa fie timorata,atacata de Parlament,Guvern mai nou si de CCR ?

 2. Nu uit declaratiile d-lui ambasador cu ceva timp in urma, inca nu m-am zaharisit. Constat o intoarcere la 180 gr a discursului domniei sale iar, “lupta împotriva corupţiei” este prezenta prin cozile de topor autohtone, “promovarea democraţiei” este omniprezenta prin muhaielele din ong-uri, in timp ce mult asteptata “promovarea prosperitatii” lipseste cu desavarsire.
  Domnule ambasador, cu tot respectul, daca taceati filozof ramaneati.

Leave a Reply