Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat la Digi24, duminică seară, că vaccinurile anti-COVID disponibile oferă protecţie bună la noua tulpină de COVID britanică, însă nu acoperă şi varianta sud-africană. Vestea bună este că producătorii lucrează la adaptarea vaccinurilor pentru a acoperi şi noile tulpini.

„Rapelul nu cred că ajută mult în cazul tulpinii sud-africane, care nu este acoperită bine de vaccinurile disponibile. Avem acoperire bună pe tulpina britanică”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, întrebat cât crește protecția după prima doză și cât după cea de-a doua, la toate tulpinile existente. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că noile vaccinuri de la Novavax şi Johnson & Johnson analizează şi noile tulpini, iar producătorii actualelor vaccinuri vor adapta vaccinurile existente la noile tulpini, astfel încât să ofere imunitate şi la acestea.

În acest context, medicul militar a vorbit despre așa-numitul „suprarapel”, administrarea celei de-a treia doze, care s-ar asigura din vaccinul adaptat de producători la noile tulpini. Acest „suprarapel” ar urma să ne protejeze inclusiv de varianta sud-africană, scrie Libertatea.

2 COMMENTS

  1. DA NU VA COMBAT . DAR AS PUTEA SA VA INTREB CE FACEM IN CONDITIILE IN CARE APAR SI ALTE TULPINI ,IAR VACCINUL NU FACE FATA ?CE SANSE MAI SUNT PENTRU A SCAPA DE ACEST VARCOLAC ,NUMIT COVID 19? CU RESPECT PENTRU DV SI ANTENA 3 ZIZI GRASU.

  2. Deja e prea mult ! Va apare mereu o tulpina sau chiar un virus nou ! Nu o sa facem supra-supra -supra rapel pentru simplu motiv ( si va rog sa intrebati cercetatorii virusologi) ca nu va mai avea efect ! Va trebui un nou vaccin( la fel ca ala sezonier).

Leave a Reply