Presedintele PNL Ludovic Orban a anunțat o decizie luată de guvern privind pensiile: acestea nu vor mai crește în acest an nici macar cu 3% rata inflatiei, ci vor fi indexate din 1 ianuarie 2022 cu o formulă care va lua în calcul inflația, plus 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

„Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă în acest an nu va mai fi o altă creştere a punctului de pensie, decât cea de anul trecut, Orban a spus: „Cu siguranţă, punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”.

Potrivit liderului PNL, „sistemul de a creşte punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii şi foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară”, scrie g4media.ro


PS : Sa nu va mirati : #PNL se indreapta spre un esec major in alegerile in 2024. Sa nu dai nici macar rata inflatiei ca marire la pensie anul acesta? Legativa centurile, urmeaza coborarea #PNL
Dar ce-mi veni mie cu 2024? Suntem abia in Februarie 2021….
Sa vedem cine va supravietui pana la alegerile viitoare. 

2 COMMENTS

  1. In ianuarie 2022 si dacă vor vrea sa mareasca pensiile nu vor avea de unde….colapsul financoar va fi prea mare…

  2. Orban a uitat ca si in 2021 a existat luna ianuarie! De ce nu au crescut din ianuarie al acestui an? Va inchipuiti ca nu va mai creste nicio pensie a contribuabililor majoritari, dar vor creste pensiile caposilor care deja au peste limita nesimtirii!
    Cresc preturile ca ciupercile dupa ploaie si nivelul de trai creste precum se surpa pamantul!

Leave a Reply