Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) – arbitrul pieței asigurărilor – a amendat Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance cu 500.000 lei şi Euroins România Asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza plăţii cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, anunță News.ro.

City Insurance și Euroins au fost deseori în centrul unor scandaluri legate de plata cu întârziere a despăgubirilor.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

În ceea ce priveşte societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Amenzile vin pe fondul sesizării DIICOT de către conducerea ASF, care suspectează unii angajați că nu au făcut controalele corecte.

Totodată, în urma analizei cu privire la acţiunile de supraveghere a pieţei asigurărilor şi în concordanţă cu procesul de reorganizare şi eficientizare din cadrul ASF, Consiliul Autorităţii va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice şi administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora, precizează autoritatea.

Presedintele ASF, prof univ dr Nicu Marcu a declansat ample investigatii interne dar si asupra unor asiguratori despre care existau informatii ca nu respecta legea.

 

Leave a Reply