Aseara, la Punctul de inalnire, analistul economic Radu Soviani a lansat un avertisment dur :

Analistul economic Radu Soviani susține că Banca Națională a României i-a încurajat pe români să se îndatoreze.

„În 2015, când deja se știa că dobânzile pe plan internațional vor crește, în loc să crească rata de dobândă Banca Națională a scăzut-o”, a spus Soviani, joi seară, la Antena 3.

„Creditele în lei s-au majorat cu 20%, este o sumă enorm de mare într-un singur an. Banca Națională a României a acționat prea târziu”, a opinat Soviani.

4 COMMENTS

 1. Daca tot a venit s-o primim cu surle si trambite. Ar fi de asteptat ca factorii de raspundere din domeniul financiar si nu numai sa ia masuri de graba (dureroase ori ba) pentru atenuarea consecintelor acesteia.

 2. Clujul are sanse sa scape de criza…”Și-n timp ce domnul Pandele duce 7.000 de cetățeni din Voluntari, cu 171 de autocare, în pelerinaj, ce face domnul Emil Boc?
  A aplicat la Comisia Europeană și a primit peste cinci milioane de euro în cadrul Urban Innovative Actions pentru: facilitarea tranziţiei la tehnologia 4.0, creşterea competitivităţii şi a implicării în societate a actorilor din domeniul industriilor creative și înţelegerea şi propunerea de schimbări pentru piaţa muncii.
  – G4Media.” (Mircea Marian)

 3. Toti trebuie sa avem incredere in Radu Sos ani! De cand era la rtv in perioada “cine e regina” a deranjat multi escroci spunandu-le adevarul in fata! Acum ca stie mult mai multe decat un simplu angajat la finante si nu numai, scoate toate magariile la suprafata si e foarte bine!
  Mult succes si multa rezistenta, Radu Soviani!
  Da-i in gat pe toti indiferent cine este!

 4. Romanii sint invatati cu dobinzi mari,inflatie mare,si venituri mici.Dar din cauza ca atit clasa politica cit si clasa patronala nu vor sa acorde fortei de munca ‘de jos’ concedii de odihna[29 zile lucratoare/an],zile libere de sarbatori legale,respectarea 8 ore/5 zile /saptamina[omul lucreaza 6 zile si este pontat 5],norma de lucru/zi/meserie…etc….pentru ca ASA nu vor ei demagogii de politicieni si patroni.,Romania va intra intr-o criza catastrofala de forta de munca ceea ce va duce la retragerea de investitii,ocolirea acestui areal a unor proiecte investitionale si asa putine…..reducere de investitii care va crea adevarata criza in Romania.La asta se adauga situatia politico-militara incordata generata de criza economica si reimpartirea,reasezarea ordinii ,a puterii la nivel mondial,iar Romania nu avea soldati care sa se sacrifice pentru apararea ei.Atita timp cit tu, politician,tu ,patron il jignesti ‘pe cel jos’ prin nivel de trai mizer,nu-i poti cere sa se sacrifice pentru a apara aceasta tara.

Leave a Reply