Veste buna de la INS : cea mai sanatoasa crestere pentru orice economie, cea industriala, este pe plus in 2018.

Producţia industrială a fost mai mare cu 4,5% ca serie brută, în primele opt luni din 2018 comparativ cu perioada similară a anului 2017, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5,5%) şi industriei extractive (+1,9%), potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de Agerpres.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+6,8%) şi industriei extractive (+2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,7%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+4,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,4%). Industria extractivă a scăzut cu 3,2%.

3 COMMENTS

  1. Super. Bine ca se tot scumpesc preturile ca zau ma ingrijoram ca s-ar putea sa ne ramana bani in buzunar.

  2. Economia, economia asta, arde ii la buzunare pe majoritatea bipezilor traitorilori in tara! Mue imi miroase ase de la mii de km distanta, o manevra de tip grecia cu al nustiu catelea salariu si nu stiu a cata pensie grasa incat romanica e pe tobogan!

Leave a Reply