Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din Romania, a revizuit prognozele pentru principalii indicatori din sfera financiară – inflaţie, rate de dobândă şi cursul de schimb leu/euro, iar pe lângă creşterea inflaţiei şi majorarea dobânzii-cheie, banca din Cluj se aşteaptă şi la avansul costurilor de finanţare şi la ascensiunea cursului leu/euro pe termen mediu.

BNR ar putea să majoreze dobânda-cheie în acest an până la 3,5%, pe măsură ce inflaţia accelerează, iar economia va continua să avanseze peste potenţial, consideră analiştii Băncii Transilvania.

Totodată, cursul mediu ar putea creşte spre 4,7 lei/euro, inflaţia medie va urca la 3,4%, iar dobânda medie la titlurile de stat pe 10 ani – barometru pentru costul de finanţare în economie – va urca spre 5%.

„Prin încorporarea evoluţiilor recente ale indica­torilor macrofinanciari din Statele Unite, Zona Euro şi România am revizuit prognozele pe termen mediu pentru dimensiunea financiară a economiei interne“, scrie într-un raport Andrei Rădulescu, director analiză macroeco­nomică în cadrul BT, citat de zf.ro

 

4 COMMENTS

  1. Astia toti traiesc in lumea lor,in lumea dezumanizatilor! Nu au nicio legatura cu realitatea din teren,de la firul ierbii!

  2. Radule, unde este analiza celei mai mari banci din Romania? Ca tu ai prezentat analiza Bancii Transilvania, a doua banca din Romania, cum spui in articol. Ma bagi in confunzie , Radule!

  3. Domnu RT, sesizati diferenta intre “cea mai mare banca din romania” (din titlu) si “a doua cea mai mare banca din romania” (din corpul stirii) pe care cu manutza dv ati scris-o? Daca nu, nu-i nicio suparare. Va recomand DEX sau sigla de publicitate pe material:)

Leave a Reply