Inspecţia Judiciară a acţionat în instanţă CSM, în cazul raportului de control de la DNA, după ce Secţia de procurori ar fi eliminat din raport anumite constatări faptice, ceea ce relevă un precedent periculos, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei, Gheorghe Stan.

„Pot să confirm că, în acest moment, există înregistrată pe rolul instanţei de contencios administrativ o acţiune a Inspecţiei Judiciare prin care contestăm hotărârea Secţiei pentru Procurori a CSM, de aprobare a raportului de control al DNA. Am făcut acest demers pentru că, în opinia conducerii, acest precedent este unul periculos pentru independenţa Inspecţiei Judiciare, cât şi a inspectorului judiciar”, a declarat inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, exclusiv pentru MEDIAFAX.

Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar acţiunea Inspecţiei Judiciare a fost înregistrată în 27 februarie 2018.

Concret, în şedinţa din 19 februarie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins o plângere a Inspecţiei Judiciare, ce făcea referire la faptul că unele obiecţiuni privind controlul la DNA nu au fost luate în considerare.

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare acuză, în plângerea depusă Consiliului, că „aprobarea parţială a obiecţiunilor formulate de către DNA şi excluderea din conţinutul raportului de control a aspectelor care fac obiectul unor sesizări din oficiu ale Inspecţiei Judiciare, precum şi a unor constatări efectuate de către inspectori judiciari sunt nelegale (…) Cenzurarea, în modalitatea reţinută prin Hotărâre, a dreptului factorilor de conducere de a-şi exprima părerea în exercitarea atribuţiilor prevăzute de art 64 alin. 6 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspoecţia Judiciară este de naturăă a aduce atingere independenţei acestora”, se arată în documentul postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a oferit, pentru MEDIAFAX, detalii şi despre înregistrarea discuţiei pe care a avut-o cu procurorul Mihaela Focică, în care aceasta acuza presiuni din partea procurorului-şef DNA, dar şi detalii despre procurorii care anchetează dosarele lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă.

 

 

8 COMMENTS

  1. Ce paine amara,plina cu venin, consuma obligatoriu cetatenii acestei tari!
    Si uite asa s-a rasturnat carul cu profesionistii si inteligentii reali,in graba,luand locul analfabetii functionali cu diplome de studii fara studii dar vulnerabili,pentru a fi scosi la inaintare ca executanti,sau, cum ziceau procurorii de la Ploiesti “ii paradesc cu mana altora”! Credeti ca se va schimba ceva!? Toti ne-am infectat cu microbul “speranta” alimentat si distrus partial de nemernicii falsi din functiile cele mai inalte!

  2. Inspecția judiciara ca de fapt și CCR demult sunt institutii pesediste. Nimic nou sub soare. Lupta amândouă la comanda penalilor pesedisti. A mafiei pesediste. Sub directa îndrumare a lu Dragnea.

    • Pai te hotarasti? Ori Dragnea vrea sa puna mana pe justitie, ori deja sunt toate aservite lui. Daca tu crezi ca “numai el singur, DNA-ul” e Justitie in tara asta, iti diresc sa ai parte de ea:))
      E ca si cum ai spune ca vrei sa te opereze brancardierul. Noroc la operatie:)

  3. De zece ani citesc: lovitura! Bomba! Nucleara! Si nu se intampla (mai) nimic.
    Daca nici asta nu e semn ca suntem o colonie, atunci nu stiu… ori antena 3 infloreste ori suntem o colonie si indiferent de cate “nucleare” vin, tot mai bine e in alta tara. Adica alta tara-tara, ca asta de aici nu mai e tara, e un fel de teritoriu.

Leave a Reply