Asadar, la 8 ore dupa deschiderea urnelor si cu alte 7 ore de vot in fata, realitatea e urmatoarea :

au votat peste 4 milioane de cetateni, procentul fiind de peste 24,00 % la 14,00.

Situatia la ora 14,00

la referendum, participarea e un pic mai scazuta, dar in trend :
3,7 milioane de votanti la ora 14,00 – 20%


Pentru validarea referendumului este nevoie de 6 milioane de voturi.

Structura votului pe europarlamentare e interesanta :

2,3 milioane de voturi in urban, 1,7 milioane in rural

Comparand numarul de voturi europarlamentare / referendum putem sa ne imaginam putin care e structura putere/opozitie reflectata in votul celor 3,2 milioane de participanti pana la ora 12,00. Si 3,7 milioane la ora 13,00.

O singura concluzie e certa la aceasta ora : e un vot mult mai echilibrat decat credeau cei care dadeau o diferenta uriasa intre PSD si PNL, de genul 40 % la 20%.

Vom vedea.7 COMMENTS

  1. Eu ma intreb cate din voturile lipsa de la referendum sunt din cauza ca le-a spus X partid sau Y partid sa stea acasa si cate sunt un protest la adresa boicotului din octombrie. Eu stiu ca sunt in categoria a doua, chiar daca refuzul meu de a vota la referendum e irelevant tinand cont de faptul ca:
    1. pragul o sa fie atins lejer
    2. referendumul e oricum consultativ, deci nu produce efecte juridice chiar daca e validat.

  2. … in primul rand, ca nu mai doresc PSD.E simplu: PSD pierde masiv din popularitate, referendumul are sanse de 97% sa fie validat.Este ziua in care romanii nu au votat pentru europarlamentare, au votat impotriva unui partid care a scos in fata oameni ca: Dragnea, Dancila, Codrin, Nicolicea, Olguta, Danut Andrusca, etc.Chiar ne-au jignit, ne-au crezut prosti.Pai nu e ok asa.Vor vedea astazi la ora 21:00 cat de mult ii mai doresc romanii!O duminica frumoasa.

Leave a Reply