În apărarea Antenei 3!
 
Măsura revoltătoare, luată de agenții ale statului și tolerată de autoritățile României actuale, de a evacua în forță Antena 3 din sediul tradițional, sub pretexte ridicole, ridică semne de întrebare grave.
Oare chiar nu ar mai trebui discutate corupția și sărăcia ce se extind ca o plagă, de la o zi la alta, pe suprafața acestei țări? Nu ar mai trebui discutat felul anacronic în care se administrează, se face politică și în care se realizează justiția? Nu ar trebui discutată impostura și ineficiența? Trebuie chiar sancționate instituțiile media și personalitățile care ies în arenă pentru a apăra adevărul, libertățile câștigate în 1989 și apartenența la lumea civilizată?
În viață poți să nu fii de acord cu o opinie sau alta, dar trebuie să fie foarte limpede că propria ta libertate  este dependentă de libertatea de opinie a oricărui altul! Poți să ai o părere sau alta despre presă și, în particular, despre o televiziune sau un ziar, dar istoria ne învață că atunci când se limitează libertatea uneia sau altuia societatea însăși se angajează pe o direcție greșită!
     De aceea, în ceasul apropierii unei execuții publice, ar fi cazul să nu se lase asemenea măsuri cu implicații vaste în mâna unor decidenți a căror ignoranță în materie de stat de drept este concurată doar de reaua lor credință.
 
Andrei Marga, profesor universitar, fost ministru al Educației Naționale și fost ministru al Afacerilor Externe, fost rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.              

 

2 COMMENTS

  1. Credeţi-mă: e doar un pas pînă la finalizarea ”distrugerilor” totale. De fapt, fiecare gîndeşte cum şi ce vrea.

Leave a Reply