Un mesaj esential : din partea functionarilor din ANAF, care simt si ei ca si noi abuzul asupra Antena 3 si jocul politic pe seama televiziunii noastre.

===============================

“Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici – SNFP critică lipsa asumării responsabilităţii oamenilor politici de prim rang, faţă de legile strâmbe şi nedrepte pe care funcţionarii publici din cadrul ANAF trebuie să le aplice. Ne surprinde să constatăm că se confundă aplicarea legii – bună sau rea, acceptată sau nu de contribuabili – cu calitatea actelor normative emise de Parlament şi Guvern.

Stimate Domnule Preşedinte al României, stimate domnule Prim-Ministru, dacă doriţi un stat de drept, modificaţi legile în favoarea contribuabililor de bună-credinţă şi daţi-ne posibilitatea, prin intermediul lor, să ne luptăm cu cei de rea-credinţă, protejaţi-ne prin statute speciale, în faţa acestora, pentru a putea colecta mai eficient taxele şi impozitele atât de necesare finanţării domeniilor de interes naţional, precum sănătătea şi învăţământului şi, de ce nu, pentru a fi şi noi, funcţionarii publici, apreciaţi de comunitate.

Este uşor să vă ascundeţi în spatele funcţionarilor publici, dând vina pe ei atunci când un contribuabil precum un post de televiziune important, cu impact în conservarea sau ştirbirea imaginii dumneavoastră, precum Antena 3, critică nedreptatea pe care o lege aprobată şi promulgată de domniile voastre o creează, dar, mai greu este să spuneţi că legea este proastă şi că dumneavoastră, prin aparatul guvernamental, obligaţi funcţionarii, în spatele cărora ieri v-aţi ascuns, să o aplice.

Zilnic, funcţionarii publici, angajaţi ai ANAF, în exercitarea atribuţiilor de executare silită se confruntă cu situaţii similare, sau poate chiar mai grave, generate de aplicarea legilor strâmbe, neprietenoase şi greu de implementat.

Injuriile, jignirile şi uneori violenţa fizică sunt mereu prezente în activitatea curentă a funcţionarilor publici cu atribuţii în impunerea autorităţii de stat. Stimaţi şi distinşi domni, promovaţi şi promulgaţi acte normative coerente, care să ducă atât la întărirea statului de drept, cât şi la creşterea încrederii cetăţenilor în instituţiile publice.”

 

10 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 ce scriam eu în prima zi?
  Ce scriu cei de la ANAF acum?
  Ce clămpănesc politicienii de 3-4 zile, ”aceste curvete bipede care pupă tălpile securiştilor plus restul care au studii la aceeaşi academie” ?
  ”curvele astea politice multifăţarnice, sikkktir bolînzilor”!
  Am spus că nu ţine minciuna din punctul meu de verede şi mai ales la cei cu care comunic zi de zi!

 2. Hai sa fim seriosi,nu numai niste legi strambe sunt vinovate de situatia cu Antenele.Placinta este mult mai mare si in ea sunt amestecati multi conspiratori si chei basiste care actioneaza interpretand legile,bune sau proaste, dupa cum isi urmaresc ei interesul.Putem sa aducem si legile americanilor peste Romania ca Plaga conspiratorilor impotriva democratiei,cei care au confiscat justitia si mecanismele statului, le vor aplica sau le vor ignora dupa cum le iese lor interesul,iar acum interesu lor este sa dispara Antenele si mai ales Antena 3 care le-a tot scos porcariile la iveala in fata cetatenilor si pot sa faca acelasi lucru si pe viitor .Se spune ca Presa este CAINELE DE PAZA AL DEMOCRATIEI.Acum se pare ca “HOTUL” vrea sa intre iar in casa romanului,dar ii este frica de “caine” si acum incearca cumva sa scape intai de pazitor.Pentru apararea cetatenilor cine sa curete Plaga?

 3. Alo! Lasati legea. E vorba de modul de aplicare, de interventie. Dati-ne sansa sa facem diferenta intre voi si teroristi!

 4. Toata nebunia asta cu legile facute cu “portite” a inceput odata cu “restitutio in integrum”. Legile facute atunci nu au tinut cont de nimic. Chiriasul de buna credinta a fost tratat cu dispret din interes dar si datorita demagogiei politice. Acelasi lucru il pot spune si despre bunurile ajunse in domaniul privat al statului. Au dreptate functionarii publici…dar numai partial. Legile proaste nu justifica actiunea “tip antitero” a reprezentantilor ANAF. Desi, daca ma intrebati pe mine, aici nu vorbim de simpli functionari. Acestia au si epoleti sub haina civila…

 5. Domnule Radu Tudor, daca reprezentantii ANAF au avut comportamentul descris pe post, este un abuz fara margini. Ei nu au dreptul sa se adreseze altcuiva decat managerului, conducerii prezenta in institutie la momentul vizitei. In lipsa acestuia sau inlocuitorului desemnat, se adreseaza biroului de inregistrari corespondenta unde este depusa notificarea si primeste numar de inregistrare. Atat!
  Daca vor neaparat ca managerul sa fie anuntat si chemat, prin bunavointa unui reprezentant cu drept de decizie in companie, repet BUNAVOINTA, echipa ANAF poate fi invitata sa astepte intrun spatiu specific primirii persoanelor avand calitatea de invitati, vizitatori,etc. Daca nu, asteapta AFARA. Dar nu au dreptul sa intre in birouri, spatii si nici sa se adreseze salariatilor. Actiunea in cazul unui control financiar-contabil, ceea ce nu a fost cazul, se desfasoara in alte conditii, functie de suspiciunile unei eventuale evaziuni fiscale.

 6. Totuşi pun nişte întrebări decente deşi am convingerea că nu-mi va răspunde nimeni real, mai ales politico-tehnocraţii actuali sau politicienii aleşi perindaţi în cei 26 ani de zile!
  1. Ce contează cel mai mult în democraţia ”impusă” de alţii: viaţa sau biserica?
  Nu pot fi puse în aceleaşi repere:viaţa e de de la Dumnezeu şi biserica a fost afacere prin orice din cele mai vechi timpuri(1 mort cu 3-5-7 popi la groapă pentru slujbă, vezi hoarda de la Colectiv)
  2. Drepturile omului din ţara de origine?
  3. Drepturile guvernului ţării de origine?
  4. Drepturile ţărilor şi guvernelor occidentale?
  5. Ce statut real are această ţară botezată România?
  Nu cred că ar vrea cineva să spun în principiu gîndirea personală!

 7. dragilor angajati ai ANAF, oricare ar fi legea ce v-a oprit sa inchideti firmele care nu-si depun declaratiile oblogatorii? Ce v-a oprit sa executati in a doua luna de neplata a taxelor si impozitelor orice firma care nu-si plateste taxele? De ce angajati ai ANAF tin palma pentru anumite firme (ale pilelor, cunostintelor si relatiilor lor)? Ce lege permite ANAF sa mentina o piata nerealconcurentiala prin ocrotirea anumitor firme (ale apropiatilor celor care lucraza in SRI sau DNA)? De ce lege aveti nevoie sa stati la verificari in firmele care nu-si platesc darile la stat? Postati-va in curtea acestor firme si nu plecati de acolo pana nu-si platesc datoriile. Cred ca este simplu dar nu vreti.

 8. “Zilnic, funcţionarii publici, angajaţi ai ANAF, în exercitarea atribuţiilor de executare …” actioneaza cu ura, cu frustrare, cu superioritatea imbecilului caruia feudalul i-a dat oarece putere. Nemultumirea atirnatorilor la stat e in ultima vreme amplificata de faptul ca e mai riscant sa iei spaga, ca pe vremuri. Vajnicii funtionari, fosti sefi, sunt multimilionari…. dar noii securisti fiscali dunt mindri in uniformele lor, in masinile lor si cu pistoalele lor platite din banii viitorilor jefuiti.

  Mila? Empatie? Solidaritate? Cu astia, niciodata. Ei sunt uneltele profitoare ale unui stat corupt si dicatorial si nu au scuza ca traiesc ca niste suboameni din afacerea furatului legalizat.

 9. Ce facem ANAF-ul a inceput sa dea directive Parlamentului Romaniei ?
  Dupa stiinta mea fiecare institutie este abilitata ca-n mod oficial sa propuna initiative parlamentare si ce-or mai fi ele.

Leave a Reply