Antena 3 a obținut, în exclusivitate, prima formă a ordonanței Guvernului pe energie.

“Potrivit acestei ordonanțe, va fi aplicată o impozitare suplimentară de la în data de 1 septembrie, dar pe tot lanțul, cum ne spunea și ministrul energiei, Virgil Popescu, de la producător până la trader și chiar furnizor. Nu specifică această variantă a ordonanței cam care va fi procentul respectiv. Nu știm exact ce procent va fi. Este trecut un “x”  în dreptul procentului. Cred că probabil se mai negociază sau se fac calcule în aceste momente la Ministerul de Finanțe.

La Ministerul Energiei, pe de altă parte, o prevedere foarte importantă este că rămân acele plafoane la gaze și energie electrică pe care le știm pentru populație și pentru firme, de 0 68 lei pe kilowatt cu TVA inclus, pentru energie electrică la un consum de până în 100 de kilowați și de 0,8 cu tot cu TVA pentru un consum între 100 de kilowați și 300 de kilowați.

Atenție! Cine depășește din nou consumul de 300 de kilowați, clientul casnic, va plăti prețul întreg din factură din oferta pe care o are de la furnizorul de energie electrică. Și să știți că se întâmplă asta pentru multe cazuri”, a explicat Gina Vacariu, senior editor Antena 3.

Leave a Reply