Stire www.antena3.ro :

Regela Abdullah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita programată în România, în contextul declarațiilor premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României la Ierusalim, anunță The Jordan Times.

Vizita Majestății Sale era programată să înceapă luni, iar Romania urma sa fie gazda unor dialoguri si negocieri de anvergura internationala in cadrul Aqaba Meetings.

Acesta urma să se întâlnească, în prima zi a vizitei, cu președintele Klaus Iohannis. Totodată, pe agendă se mai aflau întâlniri cu reprezentanți ai Parlamentului.

Părțile ar fi trebui să semneze mai multe memorandumuri de cooperare, pe diverse domenii.

Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.

Premierul a făcut afirmaţia duminică, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii, unde ea efectuează o vizită de câteva zile.

https://www.antena3.ro/actualitate/regele-abdullah-al-iordaniei-si-a-anulat-vizita-in-romania-dupa-declaratiile-vioricai-dancila-513804.html

6 COMMENTS

  1. Well, era de așteptat după mișcarea de raliere a guvernului Dancila la politica SUA-Israel in Orientul Mijlociu; și nu cred sa se fi pierdut ceva prin anularea vizitei regale, afacerile cu “arabii”—ca sa pastram vocabularul Cotrocenilor—câte vor fi fost reluate de unde le-a lăsat regimul Ceaușescu, s-au restabilit, mai mult ca sigur, in timpul vizitei de lucru a premierului Dancila in Emirate, anul trecut. Tot ce se va fi pierdut e ocazia, pentru Johannis, de-a frecventa milieu-ul regal international, cu sau fără nevasta deghizată in Smart pants girl (in pantaloni de piele mulați ) la recepții; și, desigur, Orbán își musca mânuțele ca s-a repezit sa-i facă plângere de înaltă trădare premierului Dancila pentru afacerile “secrete” cu “evreii”, recte, ca și-a consumat toată muniția înainte de atacul prin interpuși al Berlinului asupra afacerilor cu “evreimea” de pretutindeni. Ce-i mai trist e ca tocmai cartea câștigătoare jucată de PNL de la intrarea in PPE și instalarea “neamtului întregitor” Johannis, la Cotroceni, pana la Rezoluția împotriva României pe probleme de “stat de drept”, tocmai ceea ce ar fi trebuit sa asigure o pozitie solida României in afacerile europene se dovedește cel mai mare eșec al politicii partizane din ultimii ani.

    • Doamna, imbecilitatea nu-i de un singur fel. Insa, dumneavoastra cu eseurile mult prea lungi o demonstrati cu prisosinta in toate ipostazele. Well, do you read me?

  2. Conflictul din Palestina este o problema foarte delicata care nu a putut fi rezolvata de 50+ de ani de oameni cu IQ dublu fata de Dragnea/Dancila.

    Au intrat cu bocancii in 50 de ani de diplomatie romaneasca, nu inteleg interesele cui serveste, dar premierul a facut o greseala fantastic de mare si ne-a stricat relatiile pe care le aveam cu lumea araba.

  3. Suparare mare pe Regele asta Abdullah al II-lea al Iordaniei ? Oare este mai important decat premierul Japoniei … nu conteaza ,Viorica e pe val !

Leave a Reply