Statul Major ucrainean plănuieşte o contraofensivă pe mai multe direcţii, dar totul depinde de condiţiile meteorologice, a declarat miercuri ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu acordat postului de radio eston Err.ee, în care a indicat că armata aşteaptă “momentul potrivit”, conform publicaţiei Ukrainska Pravda.

În opinia sa, Ucraina ar putea să-şi înceapă contraofensiva “în aprilie-mai”.

Întrebat când vor putea fi văzute tancurile germane Leopard pe câmpul de luptă, Reznikov a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla în timpul contraofensivei.

“Totul depinde de condiţiile meteorologice. Primăvara avem un teren foarte umed. Putem utiliza doar vehicule cu şenile. Cred că le veţi putea vedea în aprilie sau mai”, a afirmat ministrul ucrainean.

În ceea ce priveşte contraofensiva ucraineană, Oleksii Reznikov consideră că lumea va vedea încă din acest an o “schimbare pozitivă pentru Ucraina”.

“Sunt încrezător că vom continua să eliberăm teritoriile ocupate temporar, aşa cum am făcut la Kiev, Cernihiv, Sumî, Harkov, Herson. Toate acestea vor continua”, a declarat ministrul ucrainean al apărării, scrie Agerpres.

1 COMMENT

  1. Aseara pe la orele 19,15, ti- am trimis capturi cu zburatoarea rusnaca in sevastopol, nestiind ce s-a intamplat in cursul zilei, dimineata am gasit raspunsul: ukrainienii au atacat exact locatia unde a fost explozia(inregistrari Davydov si celalalt general care vorbeste bine romaneste, ultimul nu a mai inregisrat nimic pentru ca, a spus de probleme personale dar cred ca e o vizita importanta in wekeend a vreunui cap strain). Sa vedem ce se mai intampla in ukraina, oricum, ukrainienii iau runaci la portbagaj masiv pentru ca se predau singuri, nici nu mai au armament si destui nu vor sa moara sau sa fie impuscati de colegii rusi si wagner pe front. Apropo, sunt cateva inregistrari video pe youtube in care, rusnacij se plang ca nu li se trimite armament pentru a lupta, mai sunt inregistrari video cu jurnalisti cat si convorbiri prin telefon care dezvaluie mincunile ca in rusica se fabrica armament pe banda rulanta=minciuni. Intrebarea pe buzele tuturor:
    – De ce nu trimit armament pe front daca fabricile functioneaza pe banda rulanta? Fabrica minciuni? Ai lor spun, nu eu sau ukraina. Si nu e doar asta, comentariile rusnacilor la aceste inregistrari video sunt reale cat si a ukrainienilor care ii roaga sa se impotriveasca regimului decat morti pe front nevinovati pentru un criminal.

Leave a Reply