Anunt de ultima ora al Fortelor Navale Romane :

Măsuri pentru asigurarea securității navigației, în zona maritimă de responsabilitate a Forțelor Navale Române
Ministerul Apărării Naționale a stabilit, în urma consultărilor între Forțele Navale Române și reprezentanții autorităților naționale cu atribuții în asigurarea siguranței navigației și ai agenților economici care desfășoară activități în spațiul maritim al României, măsuri pentru reducerea impactului pericolului de mine și pentru executarea navigației în condiții de siguranță.
Astfel, Direcția Hidrografică Maritimă a emis marți, 29 martie, un aviz pentru navigatori, prin care recomandă tuturor navelor care navighează către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră (Mangalia, Constanța, Midia, Sulina) să urmeze anumite rute de navigație, cu o lățime a pasei de 2 mile marine, pentru a reduce riscurile cauzate de posibila prezență a unor mine marine aflate în derivă.
Prin canalele oficiale specifice, navigatorilor le-au fost recomandate navigarea cu atenție și întărirea observației vizuale în zona de responsabilitate a României și le-a fost solicitat tuturor navelor să raporteze, imediat, autorităților maritime din țara noastră orice detectare a minelor.
În zona maritimă de responsabilitate, Forțele Navale Române au luat măsuri de cercetare sistematică, pentru întărirea supravegherii spațiului maritim (apele teritoriale, zona contiguă și zona economică exclusivă) și pentru executarea unor intervenții rapide, cu structuri specializate, pentru asigurarea securității navigației.
Ar putea fi o imagine cu în aer liber
Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat la 28 martie, o intervenție pentru distrugerea unei mine marine descoperite la o distanță de aproximtiv 39 de mile marine travers de Capu Midia.
Ar putea fi o imagine cu corp de apă
Echipajul navei și echipa de scafandri deminori (EOD) de la bord au desfășurat misiunea în siguranță, prin utilizarea procedurilor operaționale standard de identificare a tipului de mină și de distrugere a acesteia.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi corp de apă
Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD și detonarea de la distanță.
Ar putea fi o imagine cu natură
După cercetarea și supravegherea raionului maritim, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat marș spre portul militar Constanța, de unde va fi pregătit să plece în următoarele misiuni încredințate.
Foto: Ionuț Felea
Ar putea fi o imagine cu în aer liber

Leave a Reply