Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, susține că un vaccin experimental din Marea Britanie împotriva coronavirus va ajunge în România în perioada următoare.

Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.

E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide.

Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie.” a zis Cercel, exclusiv pentru Antena 3.

2 COMMENTS

  1. Ar trebui cumparat de pe piata primul vaccin omologat, nu doar cel din UK.
    Trebuie achizitionat cel eficient pt tulpina existenta in tara noastra.
    Pt.ca un virisolog Italian sustine ca virusul din Italia ar fi venit din Germania, nu din China.

  2. Ca sa inteleaga lumea de ce nu trebuie sa iasa din casa si cat de ridicole sunt autoritatile din toata lumea poate trebuie sa prezentati un echipament de lupta folosit pentru atacuri cu arme chimice si bacteorologice. Cum arata o statie de decontaminare a armatei. Treba serioasa daca este daca nu este valabil si ce prezinta autoritatile la tv. In reclamele prezentate pe televiziuni se pot vedea doar medicamente care nu se gasesc si alimente care iti stimuleaza pofta de cumparat…mancare nimic de ponderare a consumului parca se doreste consumul stocurilor de produse din criza de supraproductie. Se incurajeaza consumul cum ar zice isarescu. Se inchid locurile de munca productive si sumt chemati trantorii din aparatul de stat ca sa isi serbeze zilele onomastice prin primarii . De ce nu sunt trimisi acasa si cei care lucreaza in institutiile publice? Agricultorii nu isi primesc subventiile si nu pot depune cererile…..capsunarii care se intorc acasa si ar putea acum sa mai faca ceva in camp ca sa nu ajunga cersetori sunt tinuti in vami in timp ce hotii si interlopii trec ca prin branza Comitetul de criza transmite mesaje ca in timpul revolutiei. Sa stati in casa sa nu beti apa contaminat. Radiatii de la pitesti.in apa sa beti apa fiarta si racita… …. Cand au fost radiatii adevarate au anuntat dupa o saptamana sa nu se faca panica… doar autoritatile au voie sa misune dupa spagi si plantat de panselute….. ceva se incurca in aiureala asta mondiala …. se vede clar ca se speculeaza gripa ca sa se consume stocurile de supraproductie si mancarea expirata.. sa se scoata banii de la saltea . Si sa se reduca luxul unor persoane care nu merita…se repatriaza populatii manipulate de mos carmol si alde dinca de la caracal….se baga spaima in migrantii care vor sa paraseasca turcia si grecia… frontul salvarii comunismului iliescu roman inlocuit cu frontul salvarii capitalismului socialist .

Leave a Reply