Anunţ de ultimă oră făcut de #Israel

Israelul şi-a consolidat trupele staţionate la frontiera de nord a ţării cu Libanul după mai multe zile de atacuri lansate de miliţia şiită libaneză Hezbollah (susţinută de Iran) din Liban înspre zona de frontieră, potrivit dpa.

“Hezbollah a încercat să ne deturneze eforturile operaţionale din sud (Fâşia Gaza) cu mai multe atacuri ieri” (duminică), a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari, adăugând că aceasta s-a făcut după instrucţiunile şi cu sprijinul Iranului, “punând în pericol statul libanez şi pe cetăţenii săi”.

Israelul va răspunde în mod decisiv la orice atac asupra teritoriului său, a declarat Hagari, adăugând că armata israeliană este capabilă să facă faţă unui conflict pe două sau mai multe fronturi.

Israelul bombardează de mai multe zile Fâşia Gaza cu lovituri aeriene după atacul surpriză fără precedent al luptătorilor Hamas asupra comunităţilor israeliene de frontieră în 7 octombrie.

În timp ce Fâşia Gaza este ţinta principală în prezent, Israelul păstrează forţe pentru eventuale confruntări ulterioare, a adăugat purtătorul de cuvânt citat.

“Dacă Hezbollah va face greşeala să ne pună la încercare, răspunsul va fi unul ucigător”, a avertizat el. În ultimele zile, au avut loc repetate schimburi de tiruri la graniţa dintre Israel şi Liban, în care mai multe persoane au fost ucise, suscitând îngrijorări privind o posibilă escaladare regională a violenţei, scrie Agerpres.

Leave a Reply