Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat luni că, deși „cel mai probabil scenariu” este acela în care coronavirusul va continua să circule timp de ani de zile, este de părere că actualul val de infecții va fi ultimul care va necesita impunerea de restricții, relatează The Times of Israel preluat de stiripesurse.ro.

Bourla a făcut declarațiile în cadrul unui interviu acordat televiziunii franceze BFM TV cu ocazia anunțării unui pachet de investiții pe care Pfizer urmează să le facă în Franța.

CEO-ul Pfizer a subliniat din nou eficacitatea și siguranța vaccinului dezvoltat de compania pe care o conduce în colaborare cu firma germană BioNTech, reiterând că crede că oamenii vor avea nevoie în continuare de vaccinare cu doze „booster”.

„Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni”, a spus el.

„Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea [vaccinului] în rândul copiilor este foarte, foarte, foarte bună”, a mai subliniat acesta.

Ne vom întoarce la normalitate în curând

Albert Bourla a declarat de asemenea că viața s-ar putea întoarce la normalitate în cursul acestei primăveri, după doi ani de pandemie.

„Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală”, a declarat acesta într-un interviu separat acordat cotidianului Le Figaro.

„Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a precizat el.

Pfizer a anunțat în luna decembrie că pilula sa Paxlovid reduce spitalizările și decesele în rândul persoanelor vulnerabile cu 90%. Ea a fost autorizată în regim de urgență atât de Agenția Europeană pentru Medicamente, cât și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.

Investiții importante făcute de Pfizer în Franța

Interviurile acordate de CEO-ul Pfizer presei franceze vin în contextul în care compania farmaceutică a anunțat un plan de a face investiții în valoare de 520 de milioane de euro în Franța în decursul următorilor 5 ani.

Franța, la fel ca numeroase alte țări, se confruntă cu numere record de infecții cu coronavirusul în contextul răspândirii variantei Omicron extrem de infecțioase a coronavirusului.

Parlamentul francez a adoptat duminică proiectul de lege care îi va exclude pe nevaccinați de la majoritatea activităților sociale, interzicându-le accesul în restaurante, cafenele, baruri, evenimente sportive, mijloacele de transport în comun și vasta majoritate a spațiilor publice interioare, chiar dacă aceștia prezintă un test negativ pentru coronavirus.

Peste 76% din paturile de terapie intensivă din Franța sunt ocupate de pacienți spitalizați cu COVID-19, majoritatea dintre ei nevaccinați.

#Pfizer, #Bourla, #COVID19

Leave a Reply