Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a spus la Antena 3 că este pentru prima dată în istoria politicii românești când un premier a ajuns să fie “atât de detestat”, făcând referire la Florin Cîţu.

Social-democratul pledează pentru declanșarea alegerilor anticipate şi susţine, într-un comunicat remis presei, că premierul Cîţu nu va mai putea fi desemnat să formeze un nou guvern.

Totodată Paul Stănescu afirmă că “Florin Cîțu va deveni istorie”.

“Cîţu pleacă acasă! Oprim calamitatea politică!

Este pentru prima dată în istoria politicii românești când un premier a ajuns să fie atât de detestat. În mai puțin de un an de zile, aproape toți românii și toate partidele din Parlament îl vor plecat de la conducerea executivului.

Fără vreo alianță politică formală între PSD, USR și AUR, partide cu ideologii și viziuni incompatible, astăzi există un consens de bun simț că Florin Cîțu trebuie demis.

Și oricât de mult s-ar chinui unii și alții să-l țină în viață, prin diverse tertipuri, acesta este mort politic.

Cu înscăunarea lui, domnitorul Iohannis și-a bătut joc de țară. După demiterea de astăzi nu mai poate să meargă tot pe mâna lui. Este și neconstituțional și imoral.

Paul Stănescu: “Cîţu este mort politic, va deveni istorie”

Dar dacă domnitorul Iohannis va prelungi criza politică cu desemnări succesive ale lui Cîțu, vom merge, pas cu pas, către anticipate. Este ceea ce noi, PSD, ne dorim. Este singura soluție, o guvernare nouă, dar ca expresie a voinței românilor.

Un om care nu are niciun fel de empatie pentru români nu are ce căuta în politică. Premierul a fost în vacanță două luni pentru campania internă din PNL, iar astăzi România este în pragul colapsului sanitar.

Doar pentru asta, Cîțu nu mai merită să mai dețină nicio funcție publică. Să stea cocoțat la partid, unde l-a uns domnitorul Klaus Iohannis.

Guvernarea lui Cîțu și domnia lui Iohannis, care a fost instaurată de șapte ani, au eșuat, nu statul român. În această perioadă de domnie, statul putea să funcționează foarte bine dacă avea cine să-l conducă.

 

Leave a Reply