Din cauza cresterii explozive a numarului de infectari si imbolnaviri COVID19, spitalele din Romania au ajuns la capacitate maxima de ocupare.

Pacienti in stare grava sunt tratati

  1. in ambulantele care au instalatie de oxigen
  2. pe holurile spitalelor unde toate paturile sunt ocupate
  3. in unitatile de primiri urgente, acolo unde vin toate cazurile grave din Romania
  4. cele 4 spitale COVID din Bucuresti sunt 100% pline dupa doar 2 saptamani. Alte spitale vor trebui sa fie desemnate unitati COVID

In scurt timp, se va instala o veritabila STARE DE URGENTA MEDICALA, spitalele fiind in scenariul de catastrofa, cand nu mai au unde sa primeasca pacienti.

Ordine speciale vor fi emise de Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta, in colaborare cu MApN si MAI.

Vor fi limitate internarile, se vor suspenda operatiile care nu sunt urgente, vor fi detasati medici dintr-un oras in altul, de la un spital la altul, se vor dirija rezidentii de pe sectii in unitatile UPU pentru ajutor medical de urgenta.

Fara activarea Mecanismului European de Protectie Civila, Romania nu va putea face fata pe parcursul lunii octombrie starii de catastrofa medicala.

Romania se afla pe locul 25 din 27 in Uniunea Europeana la vaccinare, singura solutie care permite evitarea evolutiei grave si internarea in spital, pe sectii sau ATI.

 

Leave a Reply