Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că, în situația modificării actualei legi a pensiilor militare, trebuie păstrat același algoritm de calcul.

“Asistăm la o plecare masivă din sistem a unor oameni care sunt la nivelul maxim de competență profesională și care pot să aducă un plus organismului militar. Vă rog să fim de acord cu câteva principii astăzi și să continuăm discuțiile apoi cu Ministerul Muncii și cu celelalte instituții implicate. În primul rând, fac afirmația că pensiile militare sunt plătite prin bugetul Apărării Naționale și nu din bugetul asigurărilor sociale. Este o situație similară în toate țările membre NATO și UE”, a afirmat Țuțuianu, citat de Agerpres.

El a spus că, în cazul modificării legii pensiilor militare, algoritmul de calcul trebuie păstrat, iar pensiile în plată să rămână la valoarea actuală.

“În situația modificării actualei legi a pensiilor militare, noi suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul în cazul pensiei. Totodată, valoarea pensiei nu va depăși sută la sută din baza de calcul și nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală. Am simțit nevoia să facem aceste precizări pentru a-i lămuri pe cei din sistemul militar că nu avem intenția să creăm probleme suplimentare care să genereze plecări din sistem”, a adăugat Țuțuianu.

Premierul Mihai Tudose a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a găsit o formulă prin care sistemul pensiilor militare să rămână în vigoare.

4 COMMENTS

  1. De ce mai sunt pastrati alde Predoiu (SIE) – 59 ani, Opris (STS) – 59 ani, Pahontu (SPP) prin functii. Unii nu ca ar trebui doar pensionati, ci condamnati!

  2. E de mirare ca guvernantii s-au documentat, dupa dezinformarea absolut caraghioasa careia i-a cazut in plasa ministresa muncii… si batul bagat prin gard incontinuu de Bogdan Chireac si altii pe la teveuri. Cica 100.000 de pensii “speciale” (sintagma care in mod intentionat este asimilata pensiilor militare de stat, care de fapt sunt in medie de doua ori mai mici decat cele civile) fac cat 4.000.000 de pensii “normale”… Si Bula analfabetul pune botul, desigur, ca e prea greu un calcul aritmetic simplu. Poate fi mai clara decat atat manipularea opiniei publice impotriva sistemului militar?

  3. Sa dea dracu daca n-a ajuns asta cu damblaua ei cu legea salarizarii precum Udrea lui Base sau Claretta Petacci a lu Il Duce:)) toti se chinuie sa-i faca damblaua cu legea aia imposibila in conditiile minciunilor din programul de guvernare:))
    Cum dreaq avem noi parte numai de femei d’astea in politica si partzari slabi de inger nene?!

  4. D-le Radu, am vazut ca mereu ati chemat-o pe d-na Ministru Vasilescu, sa ne mai explice chestiuni diverse legate de pensii……insa NICIODATA nu ati intrebat-o cum vede dansa bataia de joc a “recalcularii” pensiilor in vederea acordarii sporurilor de grupe de munca ! Au inceput deja aceste recalculari pe la Casele Judetene de Pensii si sa vezi dandana : la majoritatea pensionarilor indreptatiti sa primeasca niste amarate de sporuri de grupa-mineri, cei ce au lucrat in mediu toxic si radioactiv, persoane cu dizabilitati sau nevazatori etc.), in loc de crestere au primit pensii mai mici cu 300-400 de lei ! Ati mai vazut asa porcarie ?! Pai daca ti se da ceva de la care ai fost exceptat (a se vedea OUG 100 a lui Boc), te astepti la o mica marire de pensie, nu ?! Cand colo e taiere…..ca in bancul ala cu sovieticul Ivan Ivanovici (nu i s-a dat ci i-a fost luat !). Oare era asa de grea ca distinsa D-na Ministru sa faca o simulare de recalculare la Casa de Pensii Ilfov (langa dumneaei), pe o grupa aleatorie de 15-20 de insi si daca ies pensii mai mici, e clar ca algoritmul de calcul trebuie schimbat ! In schimb au anuntat ca pensionarii sa stea linistiti, ca vor ramane cu vechea pensie ,deci nici nu li se va taia nimic, dar….nici nu vor primi nimic ! Ca in bancul cu Itic si Rabinul cu animalele, iar dupa ce le-a scos din casa, Itic era fericit ! Chiar serios, D-le Radu, nu aveti de gand sa o intrebati pe D-na Ministru ce are de gand ?! La aceste grupe de munca, cei exceptati de acordarea sporurilor de grupa, sunt majoritar pensionati inainte de 2001, cu reducerea stagiului si varste de pensionare: persoane cu dizabilitati, cei ce au lucrat in mina, medii toxice etc., si de care Boc si-a batut joc, in sensul caci coform OUG 100, cei ce nu aveau 30 de ani lucrati, erau exceptati de la acordarea sporurilor de grupa…..pai cum sa aibe 30 de ani lucrati, cand aceste categorii s-au pensionat cu reducerea varste si stagiului ?! Este un nonsens flagrant si din nou aceste grupuri defavorizate sunt tinta bataii de joc a guvernantilor. In treacat fie zis, sporurile aceastea sunt de regula intre 50-120 de lei ! Culmea nerusinarii…..bine ca dam la parlamentari pensii babane ! Astept de la Dvs. un semnal pozitiv, Antena3 ne-a ajutat de multe ori ! Va multumesc !

Leave a Reply