Statele membre au aprobat acordul care permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil la același cost ca în țara lor atunci când călătoresc în alt stat membru al UE.

Ultima cerință pentru eliminarea taxelor de roaming începând cu data de 15 iunie a fost îndeplinită marți, odată cu adoptarea de către Consiliul European a actului juridic care limitează cât de mult pot percepe reciproc operatorii pentru a permite serviciile de roaming în întreaga Europă, informează DPA.

“Atunci când europenii vor pleca în vacanță în vara acestui an, vor putea să păstreze legătura și să utilizeze Internetul la fel ca și în țara lor”, a declarat ministrul maltez pentru economia digitală, Emmanuel Mallia.

Roaming-ul fără suprataxe, așa-numitul “roaming la prețuri naționale”, este pentru cei care trăiesc în Europa și care călătoresc în alte țări ale UE pentru muncă sau în scopuri recreative. De asemenea, acesta va fi introdus în Islanda, Liechtenstein și Norvegia la scurt timp după data de 15 iunie.

Operatorii de comunicații mobile din România consideră că intrarea în vigoare, din 15 iunie 2017, a noului Regulament european privind roamingul va conduce la o scădere a veniturilor acestora, dar cel mai important va fi ca bătălia să se ducă pe inovație, nu pe tarife.

5 COMMENTS

  1. pt ca altfel toti strainii o sa ia abonamente de la noi (Prevad deja o noua bisnitza).
    Noi avem printre cele mai mici tarife din Europa si devine rentabil deja sa vinzi in Anglia cartele cu tarife de Romania:))

  2. Dar romingul intre operatorii din Ro, cand se va reglementa, pentru a nu mai exista zone unde nu exista semnal!

  3. Iar daca de exemlpu am abonament Digu si plec in Austria unde ne este Digi, o sa-l pot utiliza?Sau doar in cazul in care am un abonament la un furnizor care este prezent si in tara respectiva?

Leave a Reply