Pacienții vor putea reclama lipsa medicamentelor la numărul 0727.341.434, printr-un program în sprijinul celor care nu le găsesc.

Lansată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) împreună cu Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC), aplicația software denumită MedARP, care conectează în timp real părțile implicate în circuitul medicamentelor pentru ca acestea să ajungă în cel mai scurt timp posibil la bolnavi, va beneficia și de call center pentru pacienți la numărul 0727.341.434, unde pot reclama lipsa medicamentelor, cere informații despre cum funcționează aplicația și alte aspecte, dar și de un call center pentru farmacii la numărul 0730.203.523, unde pot cere mai multe informații despre cum funcționează aplicația sau despre cum se pot înscrie etc.

Președintele APAA, Rozalia Lăpădatu, a declarat marți, la o conferință de presă, că aplicația este o noutate, scrie Agerpres.

“Suntem în perioada de test, iar de săptămâna viitoare aplicația va fi total funcțională. Și acum este total funcțională, dar încă mai urmărim să remediem dacă apar erorile. În aplicație la momentul acesta sunt înrolate peste 140 de farmacii din toată țara, majoritatea sunt farmacii independente și patru distribuitori. Sunt sigură că în următoarea lună numărul acesta de farmacii se va dubla cel puțin și la fel va crește și numărul de distribuitori (…) avem un singur producător (în sistemul aplicației n.r.) și suntem pe discuții finale cu alți trei”, a declarat Lăpădatu.

Potrivit acesteia, un singur medicament pentru cancer este disponibil în aplicație, dar a estimat că de luna viitoare vor fi circa 4-5 pentru cancer și afecțiuni imunologice.

Ea a subliniat că softul este gratuit, că aplicația este deschisă și terapiilor din alte arii terapeutice. Ea a adăugat că programul este deschis către orice farmacie și distribuitor de medicamente autorizat legal.

Potrivit APAA și ABC, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți pacienți reclamă faptul că nu găsesc sau găsesc foarte greu medicamentele de care au nevoie pentru a-și menține boala sub control.

10 COMMENTS

 1. Domnule Radu Tudor, guvernul Ciolos a lansat demult situl in care se poate reclama lipsa de medicamente. De ce nu ati promovat si atunci actiunea respectiva ? Nu era de interes national ?

   • Diferenta d-le Tudor e ca acel site era al guvernului, aceasta este o initiativa a unei entitati private. Si va intreb: cine ar trebui sa se ocupe de problema medicamentelor, nu cumva guvernul? (prin MS, evident)

    • Guvernul a decis ieftinirea medicamentelor, iar producatorii spun ca sunt prea ieftine si prefera sa le ia din Romania si sa le vinda in alte tari, unde sunt mai scumpe. intrebare ; unde e problema?

     • la Guvern, unde le puteau face compensate, nu ieftinite. ca sa se gaseasca. E vina bolnavilor ca aia din guvermn n-au gandire economica?!…

     • Intotdeauna va exista un loc unde vor fi mai scumpe. Problema e ca doar la noi isi permit sa le retraga de pe piata

     • Si cand zicea Vlad Voiculescu ca exact asta o sa se intample tipa tot PSDul ca minte, ca nu vrea sa dea medicamente ieftine la oameni, ca e criminal ca nu vrea, …
      Nu inteleg unde e problema. A zis PSDul ce o sa faca daca vine la putere, alti au avertizat care vor fi consecintele, poporul a votat si acum suporta fix acele consecinte. E fix ce trebuie sa se intample, poate cu ocazia asta mai invata si poporul ca votul are si alte consecinte in afara de galeata si pachetul de faina.

   • lasa, mai bine sa o faci privata ;p as statul nu are nicio responsabilitate 🙂
    si mai urka si altii cat de bine e sa dai asemenea probleme doar pe mana privatilor 🙂

Leave a Reply