Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu a facut un anunt important la Punctul de intalnire, marti seara la Antena 3, despre legea pensiilor :

„Noi am finalizat legea. Nu mai vreau să vorbesc despre această lege, până când aceasta va fi urcată pe site. Ea va ieși destul de repede, pentru că suntem pe final cu simulările. Vreau să mă consult cu cât mai multă lume care știe despre ce vorbește. Legea pensiilor nu este ușoară. Noi am vrut să nu ne mai grăbim, noi am avut-o gata de la 1 octombrie. Nivelul de așteptare este uriaș. Legea este trecută ca prioritate de Guvern pe agenda noastră”, spune Olguța Vasilescu.

10 COMMENTS

 1. Legea pensiilor este gata din 1944 cu modificarile din 55,65, 75, 89,… si are un singur articol : daca vreti sa aveti batraneti linistite :furati ,furati si iar furati fsn vegheaza pentru dumneavoastra. Toti care au respectat aceasta lege a celor cu Pile Cunostinte Relatii o duc bine si nu au patit nimic Cei care se bazeaza pe legea celor ca olguta traiesc amarati si sunt catalogati asistati sociali de catre repetentii lui mircea pascu care serbeaza acum ziua tineretului la partid .

 2. Daca vrea sa apropie pensia maxima de cea minima, nu e rau. In schimb, prin blocarea pensiilor militare de stat, existand doar marirea cu rata inflatiei, iar punctaj neexistand, se face o discriminare, civilii beneficiind si de una si de alta. In calculul din umbra si in cel al lui Boc exista si punctaj calculat, dar nu e inclus in Legea pensiilor militare de stat. Spun toate acestea, deoarece un maior, un capitan iesiti cu multi ani in urma au pensiile cu mult mai mici decat un plutonier major iesit acum. O explicatie ar fi venitul mai mic dinainte. Dar daca la civili se egalizeaza cumva, ar trebui acest principiu aplicat si la militari. Exista o prevedere aplicata la activi, cum ca solda de functie nu trebuie sa fie mai mica decat salariul minim. La pensiile militare a fost blocat acest amendament care nu afecteaza decat pensiile mici. Se poate stabili pentru pensionari si un procentaj mai mic din salariul minim, referitor la solda de functie. Toate acestea le prezint, deoarece, de la efectivul de 350.000 de oameni cat avea armata la Revolutie, pentru intrarea in NATO, acum avem peste 70.000 de oameni, iar pensionari, tot atat. Restul au murit, cei mai multi si intr-o perioada scurta, 42.000 de cadre, afectati de procesele cu taierile de pensii prin recalculare ale lui Boc, iar pana au castigat in Instanta, cei amintiti s-au dus. De asta, mult timp, sistemul de pensii speciale a functionat numai la magistratii militari, la militarii de cariera nu s-au pus in vigoare, pe motiv ca nu sunt bani. Si in situatia de la Casa de Pensii Sectoriala a MApN, pensiile de 30.000 de lei sunt ale magistratilor militari, generalii de cariera neavand peste 6.500 de lei. Astfel, s-a denaturat si calculul pensiei medii, iar cand cineva vine sa rezolve probleme, fara a le cunoaste pe toate, mai rau le incurca. Bineinteles, urmeaza procese, intrucat s-au incalcat drepturi, dar multi nu vor mai fi, chiar daca vor castiga. Recidiveaza metoda Boc…

   • Să votăm în continuare PSD+ALDE…care fură pensionarii militari mai rău decât Boc! Pe vremea lui Boc trecuseră pensiile militare în civil și aveam 3,54 puncte….Au văzut că nici așa nu reușesc să taie pensiile militare, au trecut iar la pensii de serviciu dar au ajuns să le calculeze după venitul net din statele de plată…

 3. Este foarte multa munca, vezi cat ai promis, faci hartiile ca atare dupa care imprumuti banii pe piata libera ca de produs nu prea ai cum la nivelul promisiunilor. S-a rezolvat cazul. Cand se va sparge buba? Undeva in viitorul mai mult apropiat decat indepartat, populismul lui Dragnea e unul aparte, letal pt toate gene4rratiile nu doar pt cele viitoare.

 4. Iat aveti prioritati? Din tot ce ati avut prioritati,toate au fost in defaviarea tarii si majoritatii cetatenilor! Cam totul a fost in favoarea voastra perindatilor in politica ani destui!

 5. Domnule Radu Tudor, aveam incredere in dvs. ca veti intreba si de pensiile militarilor vechi, respectiv 1996 ca in 1997 sotul meu era deja mort, cu ani de cariera militara, scoala de ofiteri si academie militara terminata cu 10. Iar eu m- am imbolnavit de ulcer de suparare, si fiind pensionara de invaliditate gr. 2 cu o vechime de 31 ani, am renuntat la pensia mea si am reluat-o pe a sotului, respectiv 50%. Si acum am ajuns sa- mi plang soarta . De ce la militari s- a inghetat pensiile, nu e normal.

 6. Tot în premieră, dna Lia-Olguța Vasilescu a anunțat că:
  Pensionarii care au contribuit la stat mai puţin de 10 ani nu vor mai fi pensionari, ci asistaţi social.
  Super idee!
  Urmează ca pensionarii cu mai puţin de 20 de ani să fie ”asistaţi social-economic class”, cei sub 30 de ani ”asistaţi social -premium class” iar cei cu pensii speciale ”bussines class”, normal.
  Aşa să tot măreşti pensiile!
  Cei cu vechime de peste 40 de ani, oricum nu vor supravieţui guvernării PSD.

 7. Am să vă spun următoarele și să îl întrebați pe magistrul politician: sunt pensionar militar din 2000…mi s-a recalculat pensia de nenumărate ori… de fiecare dată mi-a fost redus cuantumul…am o pensie impresionantă…3553 net maior, după 20 de ani în condiții extreme…vă rog să îl întrebați… ce algoritm aplică generalul de la casa de pensii care nu suportă pensionarii?

Leave a Reply