Alegerea diplomatului român Cosmin Boiangiu în poziţia de director executiv al Autorităţii Europene pentru Muncă (ELA)

Ministerul Afacerilor Externe salută cu deosebită satisfacţie alegerea diplomatului român Cosmin Boiangiu în poziţia de director executiv al Autorităţii Europene pentru Muncă, în urma votului organizat astăzi, 22 octombrie a.c., în cadrul Consiliului de Administraţie al acestei agenţii.

Cosmin Boiangiu, în prezent, reprezentantul permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană, a primit susţinerea unei largi majorităţi a statelor membre pentru alegerea în funcţia de director executiv al Autorităţii Europene pentru Muncă.

Alegerea diplomatului român în această funcţie importantă la nivel UE reprezintă, în primul rând, o confirmare a valorii candidaturii României, precum şi rezultatul eforturilor politico-diplomatice intense derulate în ultima perioadă, inclusiv la nivelul conducerii MAE, la Bruxelles şi Bucureşti, cât şi în capitalele statelor membre, pentru promovarea acestei candidaturi.

Cu această ocazie, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu a declarat: “Alegerea domnului Cosmin Boiangiu ca director executiv al ELA reprezintă o confirmare a contribuţiei şi expertizei României în domeniul afacerilor sociale la nivel european şi, deopotrivă, a calităţii profesionale deosebite a diplomatului român”.

Informaţii suplimentare

Diplomat de carieră, domnul Cosmin Boiangiu este, din anul 2016, reprezentant permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană. În această calitate a prezidat reuniunile COREPER I pe durata Preşedinţiei române a Consiliului UE (semestrul I 2019) şi a negociat numeroase acte legislative europene în domeniul social. Anterior, în perioada 2012-2016, Cosmin Boiangiu a deţinut funcţia de ambasador al României în Slovenia.

Autoritatea Europeană pentru Muncă, agenţie recent înfiinţată a Uniunii Europene, are drept obiective principale asigurarea unei aplicări corecte şi eficiente la nivel european a normelor în materie de mobilitate a forţei de muncă, sprijinirea coordonării sistemelor de securitate socială şi facilitarea cooperării între statele membre în domeniu, scrie Agerpres.

Leave a Reply