Trei sondaje realizate de CNN, Data Progress şi US Politics îl arată pe democratul Joe Biden victorios în ultima dezbatere dinaintea alegerilor prezidenţiale, programate pentru 3 noiembrie, potrivit BBC.

În fiecare dintre sondaje, peste 51% dintre respondenţi l-au declarat învingător pe Biden: CNN – Biden 53%, Trump 39%; Data Progress – Biden 52%, Trump 41%; US Politics – Biden 52%, Trump 39%.

Potrivit CNN Instant Poll, cei care au urmărit dezbaterea de joi seară au spus că în general criticile aduse de Biden lui Trump au fost corecte (proporţie de 73%), iar cât priveşte atacurile lui Trump la adresa lui Biden, părerile au fost împărţite aproape egal (50%, corecte, 49%, incorecte).

În urma primei dezbateri televizate, acelaşi sondaj realizat de CNN arăta că 28% dintre telespectatori au considerat că preşedintele a câştigat confruntarea, iar 67% au considerat nedrepte criticile aduse lui Biden.

Per ansamblu, dezbaterea de joi nu a schimbat părerile legat de candidaţi. Înainte de dezbatere, opiniile favorabile lui Biden erau de 55%, ulterior, au fost de 56%. În ceea ce îl priveşte pe Trump, cifrele au scazut putin: 42% dintre respondenţi aveau o viziune favorabilă înainte de dezbatere, iar 41%, ulterior.

Sondajul CNN a fost realizat de SSRS prin telefon pe un număr de 585 alegători înregistraţi care au urmărit dezbaterea din 22 octombrie. Rezultatele au o marjă de eroare de +- 5,7%, scrie news.ro

4 COMMENTS

  1. Am scris chiar dimineata concluziile personale din ce am vazut la A3. Totusi, sa nu uitam de voturile online si de nehotarati, desi nehotaratii sunt cei dezamagiti crunt ani la rand si nu vor vota. Mai avem o categorie “gura-n gura=oralistii manipulatori” care sunt folositi pe ultima suta de metri si daca sunt sponsorizati bine, vor si actiona. Inca un secret decizional dar doar din partea celor care trag sforile(secu, cia+jidanimea carora li se incarca conturile gras si des) cu tupeu si intimidare, ceva de genul “faci sau pleci”, “executi, sa nu fii executat”, astia sunt principalii dusmani ai oricarui presedinte din orice tara! Ce par negru avea obama la intrarea in mandat si dupa 1-2 luni de zile, avea degrade pe teasta. Vezi in Romania comportamentul si tupeul incredibil de infractor veritabil la adresa conationalilor, cei din spate=sforarii care au hotarat soarta unui presedinte, au intins imunitatea pe viata, asa ca, indiferent ce ar face, manat sau fortat de unii sau altii, nu va fi tras la raspundere decat de dumnezeu!
    Oricum, biden este ca o paiata scoasa in fata de interese “distrugatoare”!

Leave a Reply