Comunicat SRI :

La cererea SRI, azi 14 noiembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura declarării ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate naţională, a numitului ZIVKOVIC BRATISLAV (cetăţean sârb, născut la data de 12.11.1975).

ZIVKOVIC BRATISLAV este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”. Această organizație este cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste.

În perioada 2014-2015, cetățeanul sârb ZIVKOVIC BRATISLAV a participat de partea separatiştilor pro-ruşi (alături de alţi voluntari sârbi, membri ai organizaţiei) la conflictul din Ucraina.

În cursul anului 2017, ZIVKOVIC BRATISLAV s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activităţi de culegere de informații care, potrivit cadrului legal în domeniu, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.

ZIVKOVIC a întreprins acte preparatorii de procurare și transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizații străine, ori agenților acestora, și constituirea de rețele informative pe teritoriul României.

ZIVKOVIC BRATISLAV a manifestat interes pentru obţinerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României cu intenţia de a afecta parteneriatele noastre strategice.

Toate acțiunile cetățeanului sârb derulate în România au avut un caracter clandestin și un modus operandi specific activităților de spionaj.

Măsurile specifice întreprinse de către Direcţia Generală Contraspionaj a SRI au condus la prevenirea exfiltrării de informaţii clasificate de natură să afecteze interesele de securitate naţională.

Aici vreau să subliniez că cetățeanul sârb nu a reușit să intre în posesia niciunui document sau informație clasificate.

Evaluarea SRI arată că prezenţa lui ZIVKOVIC BRATISLAV pe teritoriul naţional constituie un risc la adresa securităţii naţionale, motiv pentru care a fost sesizat Ministerul Public, cu propunere de declarare ca indezirabil.

În calitate de autoritate naţională pe profil contraspionaj, SRI a avut ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri şi ameninţări la adresa cetățenilor României şi a cooperat în acest caz cu instituţii interne (Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, respectiv cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti), precum şi cu partenerii noștri externi.


Momentul operativ cel mai important al agentilor romani de contraspionaj : ZIVKOVIC fotografiind documente despre el care crede ca sunt secrete militare 

Zivkovic e militar de carieră. A participat la toate conflictele armate din zonă (Bosnia, Kosovo, Ucraina), primind, pentru activitatea desfăşurată, 4 decoraţii din partea Federaţiei Ruse.

4 COMMENTS

  1. Cazul seamănă leit cu cel al “spionilor” Black Cube care au spart și nu prea mailul familiei Kovesi-Lascu, atâta doar ca spionul sârb poarta uniformă de cetnik de la razboaiele balcanice și, probabil, se va dovedi, in curând, a fi fost un actor care filma o noua scena din vreo noua producție semnată Kusturica. Desolee, domnilor, nu se poate arunca totul pe vechea Dvs conducere, o spune dragostea Dvs de spectacol înainte s-o spună vreun tratat (științific) de manipulare—l-ați văzut ieri pe Mandă in strada, susținând PSD, și repede-repede ați scos un spion ruso-sârb, cu barba și pana la basc, din cutia cu soldăței de plumb, ca sa arătați ca noi nu, noi nu niciodată cu Codruta! Aferim metode noi!

    • Asta în timp ce teroriști ISIS se plimbă pe-aici ca pe bulevard, chestie despre care marii profesioniști de la SRI, cu vacanțe în Seychelles și Toscana, n-au suflat o vorbă. Jenant.

  2. Domnule Tudor aseară la emisiune mi-a plăcut foarte mult de domnul Fenechiu prin profesionalismul și bunul simț in al opri pe cel acuzat de subminarea economiei dar scapat de clanul mafiot parlamentar. Intenționat domnule Tudor cand ati facut paralela cu ascultarea procurorului general american in fata senatului, nu ati vrut să ne spuneți că Senatul american nu este condus nici de urmăriți penal sau condamnați, ca acolo politicienii care au probleme cu justitia nu se ascund dupa imunitatea parlamentară, ca acolo șefii parlamentului nu înființează comisii parlamentare de răzbunare politică ca la noi. Deci comparația făcută cu americanii a fost total nepotrivită. In rest domnul Fenechiu v-am facut o emisiune de calitate! Consider ca doamna Kovesi nu are ce cauta in fata unei comisii de razbunare politica condusa de cineva care a facut parte din partidul conservator condus de Voiculescu, dintr-o majoritate a comisiei pesedista condus de un sef de clan sau organizatie mafiota ca dragnea si condamnat! Are paraf deja pusa. V-a retezat-o si domnul Fenechiu cand ati vrut sa-l albiti pe dragnea ca daca a fost cu suspendare nu este condamnat ca ar fi imaculat! Buna emisiune! La cat mai multe!

    • “Doamna” Kovesi în schimb a găsit ce să caute într-o sufragerie plină de penali, așa că să binevoiască a pofti la comisia de penali ca să explice boborului care-i plătește “salarul” cel gras ce gheșefturi avea dumneaei cu penalii Oprea, Onțanu, etc.

Leave a Reply