Anuntata retragere a unor trupe de catre Rusia de la granita cu Ucraina e contestata prin dovezi filmate.

Acumularea de forțe ruse a continuat în ultimele zile la granița ruso-ucraineană iar mobilizările includ toate tipurile de arme, de la submarine și nave cu vehicule amfibii în Marea Neagră, la rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, tancuri și piese de artilerie către nord-estul teritoriului ucrainean.

CNN a localizat și analizat mai multe clipuri distribuite pe rețelele sociale, care surprind mișcările armatei Moscovei.

Rețeaua TV precizează că a analizat un număr limitat de imagini și că sunt multe alte clipuri care înfățișează vastele manevre militare inițiate de Rusia.

Cele mai multe dintre materialele video analizate de CNN au fost distribuite pe TikTok și YouTube.

Există numeroase dovezi ale dispozitivului militar constituit de ruși în regiunea Belgorod iar unele indică prezența elicopterelor, care ar urma să asigure protecția infanteriei în eventualitatea unei ofensive.

În alte imagini, distribuite tot duminică, pot fi văzute tancuri în apropierea localității rusești Sereteno, la circa 24 de kilometri de granița cu Ucraina.

Un clip încărcat pe YouTube arată mișcări pe timp de noapte:  la Tomarovka sunt descărcate tancuri din tren.

Tancuri în apropiere de Voronej

Zona din jurul orașului Voronej pare destul de aglomerată: numeroase tancuri și alte vehicule de luptă au fost filmate, zilele trecute, din tren. Analiștii spun că trupele și tehnica militară fac parte din corpul de armată 1 Tancuri de Gardă.

În acest context, mișcarea convoaielor de lansatoare de rachete cu rază scurtă Iskander-M suscită îngrijorări sporite.

În ultimele săptămâni, acestea au fost amplasate în mai multe regiuni ale Rusiei.

Dacă ar începe un conflict armat, aceste arme balistice ar fi folosite, probabil, pentru a ataca poziții fixe ale ucrainenilor, cum ar fi posturile de comandă și control. Rachetele Iskander-M au o rază de acțiune de până la 402 kilometri  și au fost reperate în imaginile recente obținute cu ajutorul sateliților.

CNN notează că trupele ruse și belaruse au început săptămâna trecută ample exerciții comune în apropiere de frontiera poloneză.

Însă unele forțe ruse s-au deplasat la mai mulți kilometri de zona în care au loc exercițiile și au ocupat poziții aproape de locul unde se întâlnesc granițele ucraineană, rusă și belarusă.

CNN a localizat acest convoi, care include mai multe lansatoare de rachete, într-un perimetru la aproximativ 24 de kilometri nord de granița cu Ucraina, scrie www.antena3.ro

 

 

1 COMMENT

  1. Ce mai conteaza cand ANRE si Federatia ACUE rade de toti inclusuiv de guvernanti,parlamentari….presedinte.
    https://www.youtube.com/watch?v=aHzlZIda0dQ
    Cind ii vedem pe catu,ciolacu, ciuca,……, M Badea….urcand pe scarita si citind contorul inteligent sau stand in genunchi in fata toaletei sa poata citi contorul de apa caldarece in 2022 cand omenirea este pe cale sa invinga prostia din virus si sa inspecteze universul? Ce calitati au M energiei si Presedintele ANRE de nu va mai pasa de imaginea voastra de umili care trebuie sa le citeasca contorul. Mai conteaza rusii cand asemenea indivizi umilesc Romania si voua nu va pasa? Daca pe scarita era M Popescu citind contorul atunci era clar ca este groasa,toti trebuie sa ne inchinam la contor si sa ne gandim sa plecam ca oligarhii sau P Roman in Elvetia

Leave a Reply