Ambasadorul SUA la București, Excelența Sa Kathleen Kavalec, mi-a acordat un interviu pe teme foarte importante. Redau în continuare fragmentele esențiale.

Ambasadorul american la București: “Vrem să reducem respingerile și să eliberăm și mai multe vize”

“Mi-ar plăcea ca România să intre în programul Visa Waiver. Am început să mă ocup de această chestiune chiar înainte de a veni în România.

Am avut discuții cu oficialii de la Departamentul de Securitate Internă. Cred că suntem pe un picior bun de plecare cu guvernul român. Acest efort are două etape.

Prima se referă la semnarea de acorduri privind schimbul de informații, care se pot baza pe ce am început deja.

A doua se referă la analizarea ratei de respingere pentru vize.

Cred că împreună cu guvernul român putem susține o campanie de informare care va îmbunătăți calitatea cererilor, astfel ca cetățenii să știe cum să aplice cu succes pentru vize.

Înainte să ajungem aici, e important să știm că eliberăm deja multe vize. Cred că privind vizitele pentru America vasta majoritate a cererilor e aprobată. Iar vizele noastre sunt valabile 10 ani. E ușor să fie reînnoite.

I-aș încuraja pe cei care au viză să o reînnoiască pentru că se poate face online, fără interviu.

Sper că vom continua să eliberăm multe vize. Voi vizita departamentul de vize chiar mâine pentru a-i întâlni pe câțiva solicitanți.

Vreau să-i întreb ce planuri au când ajung în SUA. Chestiunea aceasta e categoric o prioritate a mandatului meu”, a mai declarat Excelența Sa Kathleen Ann Kavalec

 

3 COMMENTS

  1. Ce sa facem in America? Sa ne cazam la manelisti,sa ne cante Cantarea Romaniei la bodega sa ne intalnim pe strada cu hotii care au devalizat Romania sa sa vorbim despre ce bine le era lor de 23 august la chiolhanuri cu mici si bere germana si noi cu miroase pe paine si posirca la halba. Dupa 50 ani de speranta si asteptarea americanilor salvatori,am cam obosit asteptand vize. Sa ii spuneti Doamnei Ambasador Amercan ca ii multumim pentru informare dar nu mai dorim viza. Nu mai avem picioare putere si timp sa vizitam America. Au destui acolo sa ii pastreze sanatosi noi suntem bucurosi ca am scapat de lepre .

  2. 1 – România trebuia inclusă în programul Visa Waiver în virtutea calității de stat membru UE. Sunt doar cinci țări UE care sunt tratate diferențiat.

    2 – Visa Waiver este condiționată de rata de respingere, în condițiile în care respingerea cererilor de acordare a vizelor depinde tot de SUA, prin serviciul consular. Adică ne prostește în față. Se impune un criteriu pe care tot ei îl controlează și îl manipulează.

Leave a Reply