Ce am spus la Antena 3 despre sedinta CSAT de azi :

https://www.antena3.ro/politica/radu-tudor-lansez-un-apel-foarte-serios-romania-nu-se-poate-juca-cu-apararea-nationala-498906.html

„CSAT este chemat să găsească un acord între membrii Guvernului și instituțiile de apărare și securitate națională pentru ceea ce are nevoie țara asta ca să se apare în mod eficient(…). Premierul vrea un dialog, președintele nu dorește și i-a cerut de șapte ori demisia. Disputele de politică internă se întâmplă în orice țară din lume, sunt normale în interioul unei democrații, dar atunci când vine vorba de subiecte esențiale pentru țară, trebuie o soluție comună”, a spus analistul Radu Tudor, marți, la Antena 3.

Radu Tudor a făcut un apel către ministrul Apărării, premier și președinte în contextul tensiunilor interne și amenințărilor externe.

„Vreau să lansez un apel cât se poate de serios. Fac un apel la ministrul Apărării Gabriel Leș, fac un apel la premierul Viorica Dăncilă și fac un apel la președintele Klaus Iohannis să înțeleagă că dacă de acum într-un an de zile o vom ține tot într-o campanie electorală și într-o tensiune politică internă, este absolut obligatoriu ca cei trei, pe lanțul pe care l-am descris, ministrul Apărării, prim-ministru și președinte să prelungească cu un an mandatul șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. România nu se poate juca cu apărarea națională și cu apărarea colectivă ca stat membru NATO, un an extrem de provocator pentru țara noastră și pentru flancul de est al NATO. Vedem ce se întâmplă în bazinul Mării Negre și România are nevoie de un punct de stabilitate și de speranță că amenințările care vin din est nu vor destabiliza țara noastră și din punctul acesta de vedere, în mod legal și constituțional, mandatul șefului Statului Major al Apărării poate fi prelungit cu un an de zile. El expiră acum la 31 decembrie și nu putem face experimente cu apărarea națională când politica internă este atât de tensionată”, a declarat Radu Tudor.

Iata ce scrie jurnalistul Radio Romania Radu Dobritoiu :

Dificultăţi în numirea viitorului şef al SMAp

9 COMMENTS

 1. La CSAT toti trebuie sa vorbeasca aceeasi limba mai ales Presedintele Republicii , iar mandatul sefului MStM trebuie respectat, nu trebuie facute exceptii.

  • Apelul este urmatorul:

   TAIATI BANII LA SRI. Pentru ca se ocupa cu ascultatul cetatenilor, cu anchete ilegale (vezi protocoale) si propriile afaceri.. Un judecator de la Parchetul militar spunea ca mandatele de arestare preventiva veneau direct de la SRI doar trebuiau sa le semneze… Deci TAIATI BANII LA SRI. Ne trebuie pentru autostrazi si spitale asa cum ne tot spuneti prin emisiuni.

   • Am sa va spun un “secret”, SRI un este singurul care asculta cetatenii, mai grav sunt nenumarate institutii si altii (neautorizati) care isi asculta proprii salariati sau simpli cetateni si faptul acesta mi se pare gravisim.

 2. Apelul catre cei 3 e lipsit de sens caci, dintre ei, asa-zisul presedinte e sigurul care s-a proptit pe picioarele dinapoi si zvirle din copite!
  Dupa cum am mai spus de nenumarate ori, profesorasul cel tifnos SE CREDE IMPARAT! Auzi vorba la el: “doamna Dancila trebuia SA SE PREZINTE LA MINE” Zi sa mori tu, Krause! Gura prostului spune mai multe decit vrea stapinul!
  Si inca: ” guvernul PSD nu e bun…” Dar guvernul TAU, ciocolos, zis “guvernul ZERO, a fost mai bun?
  Desigur, nu, vede si-un copil! Dar a fost AL LUI 🙂 🙂 🙂
  Mocofanul asta nesimtit e in stare sa aduca grave deservicii tarii, doar fiindca nu are “GUVERNUL LUI”
  Dar va plati, mai curind decit crede. Si prima rata va fi cind nu se va califica nici macar pentru turul intii (!!!) al prezidentialelor. Apoi vor incepe sa iasa la lumina alte si alte porcarii comise de acest individ jalnic! Abia astept!

 3. Departamentul de stat american spune că guvernul Romaniei a devenit o problema reala in cooperarea romano-americană. Nimic la antena3 evident

 4. Ce apel? Catre cine? Din punctul meu de vedere, dl Ciuca mai bine i-ar lua locul lui Iohannis. Cu haine militara pe el sau nu, cu alegeri sau fara.

  Si daca sasului imobiliar i s-ar da un sut in curul imperial sa ajunga pina la Berlin, dimpreuna cu multi alti politruci nocivi de toate culorile (astora le-as lasa destinatia traiectoriei la alegere cu conditia unui one way ticket), ar fi la fel de bine; s-ar mai sfirsi cu mofturile personale, cu isteria generala, cu sabotorii, cu prostii, cu neseriozitatea, cu furtisagurile, cu risipa, cu nepotismul, cu politicianismul, cu… etc… enumerarea poate continua pina la infinit.

  Situatia generala nu merge deloc spre bine primprejur si suntem la fel de dezorganizati cam ca in 1916. Ne lipsesc “doar” Regina Maria si Bratianu, Mihalache si Printul Sturdza… si nu bag mina in foc ca avem suficienti de Dragalina, Averescu, Grigorescu, Prezan, Sanatescu…

  La psd s-ar mai vedea o bruma de directie, de idee, dar si ei sunt infestati inca mult prea mult de impostori, profitori, politruci, insi cu dosare (pe bune sau fabricate…). Credeti ca multi dintre ei se gindesc si la altceva decit la cum sa fie ministri sau europarlamentari sau doar la cum sa ramina pe functii, cum sa ramina deputati si senatori sau la cum sa ramina in libertate? (valabil si pentru panglicarii supremi de la ALDE… acesti UDMR romani)

Leave a Reply