Parlamentul European a aprobat marți o rezoluție prin care se cere admiterea fără întârziere a României și Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari. Rezoluţia a fost aprobată cu 514 de voturi pentru, 107 împotrivă şi 38 de abţineri.

Rezoluţia se bazează pe un raport realizat de europarlamentarul bulgar Serghei Stanişev (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor – S&D), în care el aduce critici Consiliului UE pentru că nu a permis aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

În dezbaterea care a avut luni în plenul PE de la Strasbourg asupra raportului, Stanişev a spus că Consiliul UE a încălcat regulile europene în ultimii şapte ani prin faptul că nu a luat o decizie în legătură cu această chestiune, potrivit BTA.

El a acuzat de asemenea absenţa vreunui reprezentant al Consiliului UE la discuţia de luni, “în contextul în care aceasta este instituţia căreia îi este adresat raportul, în ciuda promisiunii guvernului austriac (care deţine preşedinţia Consiliului UE – n.r.) că această chestiune ar trebuie să fie pe agendă în acest semestru”, scrie stiripesurse.ro

4 COMMENTS

  1. Cinste tuturor europarlamentarilor patrioti care sustin Romania, cu demnitate si argumente, iar ceilalati la gunoiul istoriei, nici acolo nu merita. Busoi o mare dezamagire.

    • Parlamentul european egal cu zero. Deciziile UE le ia Germania si camarila ei. De-aia i se spune Imperiul german european.

  2. Sa nu ne iluzionam si sa asteptam decizia Consiliului JAI. Greu de spus care va fi votul Olandei sau Germaniei !

  3. Este posibil să se fi creionat alt traseu pentru „drumul mătăsii”. N-a apărut din neant proiect de lege, petiție, pentru autostrada Tg.Mureș – Iași. Probabil Odesa va înlocui Constanța.
    Mi se pare răspunsul firesc al ieuropei la refuzul de a vinde principalul port maritim. Nu vreți să-l dați, spălați-vă pe cap cu el!

Leave a Reply