Arabii de la Al Dahra, o multinaţional din sectorul agroalimentar care a cumpărat vara acesta Agricost – cea mai mare fermă de cereale din România, vor investi încă 500 mil. dolari în agricultura României în următorii cinci ani, pe lângă ferma de 57.000 de hectare pe care tocmai au cumpărat-o.

„Al Dahra are în vedere achiziţionarea de teren agricol suplimentar în România şi va investi în modernizarea portofoliului existent de maşini şi tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o producţie anuală de 1 milion de tone metrice de cereale şi furaje combinate până în anul 2022”, spun reprezentanţii companiei.

Investiţiile arabiilor nu se opresc la achiziţia de terenuri. Al Dahra mai vrea să cumpere un centru de colectare a cerealelor, adică silozuri cu o capacitate totală de 2 milioane de tone de cereal, şi un punct de operare în portul Constanţa pentru exportul de cereale şi importul de îngrăşăminte.

În plus, arabii vor să înfiinţeze o companie locală de îngăsăminte, cu un volum estimat de 350.000 de tone anual, precum şi mai multe ferme de creştere a animalelor, cu un efectiv de total de 150.000 de capete. Pe lista lor de investiţii, arabii au trecut şi modernizarea instalaţiilor de încărcare din portul de la Brăila, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Ca urmare a adăugării Insulei Mari a Brăilei la portofoliul nostru global de proiecte agricole, ne dorim să extindem planurile de investiţii Al Dahra dincolo de agricultură, în servicii de calitate, cu valoare adăugată. Astfel de investiţii vor aduce beneficii pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă pentru cetăţenii români şi vor îmbunătăţi accesul produselor româneşti la pieţele internaţionale (…)”, a spus Khedaim Al Derei, vicepreşedinte Al Dahra.

Multinaţionala Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, specializată în cultivarea, producţia şi comercializarea de nutreţuri şi produse alimentare esenţiale, are peste 5.000 de salariaţi în 20 de ţări. Grupul deţine sau operează peste 160.000 de hectare în toată lumea, scrie zf.ro

 

7 COMMENTS

 1. Un popor de natangi – ne uitam la telenovela PSD si ca sa avem bani de curent ne vindem pamantul arabilor…

  Dar sa speram ca reuseste PSD-ul sa ne salveze vanzandu-le agricultura din statul paralel.

  • Domnu’ “tona metrica”, pana sa vina psd-ul la guvernare agricultura zbarnaia. Din cate stiu pamantul nu este vandut ci este concesionat. din pacate investitorii romani nu prea s-au inghesuit, iar celor care au investit incercam sa le taiem capul.
   Sunt printre putinii (arabii) care sper ca vor investi masiv in acest domeniu si nu cred ca ma insel.

 2. De unde,din ce tara sunt investitorii?!
  Sa nu uitam ca sunt cei mai buni negociatori,nu poti sa ii inseli, vibratia afacerilor suna: ALB sau NEGRU, nu accepta taraganarea sau metoda romaneasca “merge si asa” decat in avantajul lor! Deh, cam asa e pentru orice nationalitate occidentala plina de escroci!

 3. Statele arabe isi asigura securitatea alimentara, pe spinarea noastra.
  PSD a promis legea interzicerii vanzarii pamantului catre straini (ca in Polonia) — unde e proiectul?!

  Pe de alta parte, UE — si functionarimea UE pe care n-a ales-o nimeni — au doua instrumente de santaj: euro si MCVjustitie.

  -Euro, instrument folosit pt tarile din moneda euro, care au si datorii (Spania, Portugalia silite sa faca frumos si sa-si bage africani si arabi in tara, la schimb cu concesiuni despre deficitul bugetar).

  -MCVjustitie pentru tarile care au moneda proprie (Romania, Ungaria, Polonia, Cehia).

  Jos cu UE, care ne-a fortat sa permitem vanzarea de pamant romanesc strainilor!

 4. E bine ca vin arabii. Acu, ca n-o sa mai avem nici porci, pot creste capre si oi in fermele de porci. Ba poate vin si din Germania 😉

Leave a Reply