Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, marţi, că nu ştie dacă ordinul de evacuare a Pieţei Victoria a fost falsificat pentru că nu a văzut documentele după ce au plecat de la ea, refuzând să spună ora exactă la care a aprobat ordinul, din cauza anchetei Parchetului.

“Nu am văzut documentele ulterior după ce au plecat din faţa mea, nu vă pot spune dacă au fost falsificate. Nu ştiu dacă unii mint, unii probabil au vrut să schimbe adevărul şi alţii au fost dezinformaţi pentru că în tot lanţul acesta sunt şi oameni nevinovaţi care au luat de bun ceea ce le-au spus alţii”, a declarat Speranţa Cliseru, după audierea din Comisia de Apărare din Senat.

Întrebată dacă a aprobat ordinul ulterior acţiunii de evacuare a Pieţei, Speranţa Cliseru a refuzat să răspundă, motivând că este o anchetă în desfăşurare a Parchetului General şi că nu poate da detalii despre ora exactă la care l-a aprobat.

“A dat deja Parchetul comunicat, ce vreţi să vă mai spun? Nu am cum să vă spun acum (ora exactă la care a aprobat ordinul -n.r.), înţelegeţi că e o anchetă. O să anunţe Parchetul. Eu nu am cum să vă spun. Nu am semnat ordinul secretarului, ce e asta? Dumnealui nici nu are atribuţii pe ordine publică. Nu am cum să vă spun (dacă a aprobat la îndemnul secretarului de stat din MAI -n.r.), o să lămurească foarte curând Parchetul”, a declarat Cliseru.

Prefectul a declarat că nu a primit ameninţări, dar că se simte ameninţată. “Normal că m-am simţit ameninţată. Mă simt ameninţată în continuare, dar nu pot să vă spun că mă simt ameninţată pentru ce am făcut. Îmi asum ceea ce am făcut. Am respectat legea, lucrurile se vor lămuri, veţi afla implicarea fiecărei persoane”, a completat Cliseru.

În timpul audierilor, prefectul Capitalei a reiterat ideea potrivit căreia nu ea a semnat ordinul de evacuare, ci doar a aprobat unul semnat deja, menţionând că de coordonarea misiunii s-a ocupat maiorul Laurenţiu Cazan, actualmente şeful Jandarmeriei Capitalei.

“Eu nu am semnat un ordin, am aprobat unul semnat deja. Coordonatorul acţiunii a fost Laurenţiu Cazan”, a declarat Speranţa Cliseru, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat.

Prefectul Capitalei a mai precizat că nu face parte din niciun joc politic.

“Îmi respect toate atribuţiile, nu am participat şi nu voi participa la niciun fel de jocuri politice. Nu confirm cele două ore făcute publice cu privre la ordin”, a mai spus aceasta.

Speranţa Cliseru a mai spus că ar trebui luată în discuţie modificarea legii privind adunările publice.

Prefectul Capitalei: Nu confirm cele două ore făcute publice referitoare la ordinul de intervenţie

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, marţi, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat, că nu confirmă cele două ore făcute publice cu referire la ordinul de intervenţie în Piaţa Victoria, respectiv ora 20.00 transmisă de Laurenţiu Cazan şi ora 23 transmisă de Marius Militaru.

“Cu privire la ora aprobării, este informaţie publică, vă citez din declaraţia lui Laurenţiu Cazan Ordinul de restabilire a ordinii publice – ora 20.00. Vă citez din declaraţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, ordinul – la ora 23.11. Întrucât este vorba de o informaţie publică şi nu clasificată, care însă cuantifică în timp momentul aprobării dumneavoastră, vă cer public cu privire la o informaţie publică să ne spuneţi când aţi aprobat ordinul”, i-a cerut un membru al Comisiei de Apărare prefectului Capitalei.

Deci eu nu pot decât să nu confirm cele două ore şi atât. Nu pot să vă spun mai mult”, a răspuns Speranţa Cliseru, citata de Mediafax.

PS : Prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu. In cazul Capitalei, omul Guvernului acuza un membru al Guvernului, pe Carmen Dan, ministrul de interne. O sa fie iures !

14 COMMENTS

 1. Jalnica prestație din partea coanei prefect! Dacă ăștia sunt susținătorii coanei Firea nici nu e de mirare ca nu ies “revolutiile” și alte forme de protest “pașnic” ca acela din 10 August. In afara de faptul ca persoana e total inadecvata pentru un post de conducere, toată povestea mitingului e o prostie cu ciucuri: mitingul era ilegal, grupuri violente au profitat de învălmășeala, fortele de ordine au fost luate prin surprindere, s-au comis , evident, abuzuri, ca in orice lupta de strada, punct. Orarul sau desfășurătorul n-are relevantă decât pentru organizatorii camuflati ai “revoluției”, care nu pricep nici acum de ce nu le-a “ieșit” răsturnarea guvernului și cauta vinovații pentru eșecul lucrăturii pe unde se nimereste. Lazar și parchetul lui pot sa se dea cu fundul de pământ, ca miss Angi, cât ii țin fesierii: o acțiune de protest neautorizată e neautorizată, și autoritatea e îndreptățită sa intervină ca parte vătămată, nu ca vinovat. So get a life!

 2. Care om al Guvernului? Slinoasa Cliseru e omul lui Pandele si al Gabitei Catiaumaifost. Si implicit, al marelui om de stat, nepretuitul, generalissimul magazioner Oprea.

  • Astia nu sunt toti fosti sau actuali PSDisti?

   Nu-i da Dragnea afara pe toti pana raman numai PRMisti si PDisti?

 3. Incredibil! S-au luat masuri legale in urma violentelor veebale si fizice mai ales ca mitingul nu era avizat si mitingii au v rut apa inainte de miezul zilei! Am dat linkul cu materialul de pe youtube aici in acea zi! Pentru ce atata harababura si scandal daca au aplicat legea!?!

 4. “Eu nu am semnat un ordin, am aprobat unul semnat deja”
  Nu cumva sunt cam multi bagatorii astia de seama care, de fapt, nu fac nimic?
  Cum ar fi viata noastra cu mai putini paraziti d-astia, care mai ne si costa o avere? Mai putini primari, consilieri, agentii de stat, ministri, parlamentari, inspectori, functionari, etc etc
  Sunt convins ca daca miine, prin miracol, dispar jumate din ei nici nu se simte. Sau, eventual, treaba merge mai bine. Oricum trepadusii astia numiti pe baze politice, de amicitie sau nepotism nu fac nimic, nu produc nimic, nu au nici un rol si nici un rost. Isi fac de treaba, sa-si justifice existenta. Doar niste asistati social de lux.

 5. Firea trage Speranta (ca o sa plece Carmencita si asa ea va deveni wistleblower-ul din PSD recte, nu mai e pe faras).
  Bine, la cat a distrus Dragnea orice, nu ma mir sa se intample.
  Nota personala: daca asa arata Speranta, s-a dus dracului viitorul

 6. Domnule, te-ai luat cu propaganda si ai uitat sa ne spui care era acuzatia de minciuna. Sper ca n-o sa spui ca e prostia aia cu “nu confirm”, ca aia inseamna, in egala masura, ca NICI NU INFIRMA. Deci care e acuzatia? Ma tem ca prefectuta asta habar n-are ce cauta ea in viata ei 🙂

Leave a Reply