Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale, a declarat pentru Agerpres că nu s-a vaccinat încă împotriva Covid-19 dar o va face, pentru că vaccinarea este un act de responsabilitate faţă de sine şi faţă de cei apropiaţi.

„Ca orice pandemie care a mai fost în istoria omenirii – şi ştim că toţi când am fost micuţi am făcut acele vaccinuri neobligatorii, dar necesare, de rujeolă, de gripă, de tifos, boli pe care ştiinţa le-a eradicat – şi acest virus nu va trece fără un vaccin, chiar dacă sunt îndoieli, chiar dacă sunt multe suspiciuni, chiar dacă sunt multe contraziceri, chiar dacă sunt multe reacţii adverse de la vaccinuri care sunt actualmente pe piaţă”, a spus Părintele Ciprian Grădinaru.

Părintele Ciprian Grădinaru spune că a văzut ca duhovnic că acest virus a curmat atâtea vieți și a fost nemilos cu oameni valoroşi care nu mai sunt printre noi.

„Ca duhovnic am rămas uimit să constat acest lucru. Primeam telefon: ‘m-am internat în spital’, ‘sunt la terapie intensivă’. Apoi mă sunau apropiaţi: ‘l-au intubat’ şi, imediat, următorul telefon: ‘Părinte, a decedat’. Este un virus necruţător, căruia mulţi nu i-au putut face faţă. Ştim că este prezent printre noi şi bântuie ucigător, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu ajutorul oamenilor luminaţi ai lui Dumnezeu, care vor crea un vaccin adecvat, o să scăpăm de el”.

„Trebuie să mă vaccinez pentru că sunt conştient că singurul lucru este vaccinul. Trebuie să fim conştienţi de realitatea asta. Nu putem să fim în extrema asta a indiferenţei că o să treacă aşa de la sine. Trebuie să avem o responsabilitate faţă de noi şi faţă de apropiaţii noştri”.

„Şi creştinismul este o libertate plină de responsabilităţi, nu un sistem filosofic. Pentru că Mântuitorul spune ‘cel ce vrea să vină după Mine’. Totul este la modul sugestiv, nu la modul imperativ: doar cel ce vrea”, a subliniat părintele arhimandrit.

Părintele a vorbit totodată despre bucuria că vom celebra Floriile „în libertate, în slujbe frumoase, cu prezenţă la biserică” dar a atras atenţia că această libertate este însă „plină de responsabilităţi, pentru că pandemia încă nu a trecut”.

Părintele Ciprian le-a urat tuturor sărbători cu bucurie, cu linişte şi pace, scrie stiripesurse.ro

1 COMMENT

  1. Citez din material:”..este un act de responsabilitate faţă de sine şi faţă de cei apropiaţi.” Sa intelegem ca trebuie sa executam ce ni se furnizeaza si hotararile personale sau in familie nu conteaza?
    Inca un citat: “Şi creştinismul este o libertate plină de responsabilităţi, nu un sistem filosofic. Pentru că Mântuitorul spune ‘cel ce vrea să vină după Mine.” Pana si mantuitorul spune:”cel ce VREA sa vina dupa Mine”!, si acest popa interpreazteaza cum vrea! Oare este normal ce scoate pe gura acest popa si nun numai el?! Intreb doar! Acest popa nu vrea sa inteleaga ca fiecare cetatean are dreptul de a alege ce crede ca e bun si favorabil lui si familiei lui! Mergem noi si la biserca dar inca nu am ajuns sa fim manipulati prin cuvinte rostite de popa, inca mai vedem si citim printre cuvinte, mai avem si informatii reale din tari care isi respecta cetatenii si in primul rand: sanatatea si hotararea cetateanului indiferent de religie, sex, sau culoarea pielii! Din mosi stramosi, romanul a fost mintit si manipulat cras, a fost considerat prostul si naivul ideal pe glob! De ce am ramane in acest stadiu daca am mai evoluat multi dintre noi? Asadar: fiecare cetatean are dreptul, inca, la a alege ce e mai bun pentru el! In plus: nimeni nu ne apara de boli sau orice in afara de propria persoana! Fiecare cetatean raspunde doar in fata lui de sanatatea si optiunile lui! La fel si popii, optiunea este a lor si noi nu putem sa le schimbam gandirea sau practica impusa sau nu, ca enoriasi!

Leave a Reply