Publicaţia Pentagonului, Stars and Stripes face o dezvăluire excepţională despre faimosul actor și maestru al artelor marțiale Chuck Norris.

Acesta a început în artele marțiale în timp ce efectua serviciul militar.

În 1958, Norris s-a înrolat în Forțele Aeriene și a primit specialitatea ocupațională militară a poliției aeriene, care astăzi se numesc forțele de securitate ale Forțelor Aeriene. Scopul lui era să aibă o carieră în forțele de ordine.

După un an la o bază a forțelor aeriene din Arizona, Norris s-a desfășurat în baza aeriană Osan, Coreea de Sud.

Acolo a început să se antreneze şi să se specializeze în judo.

Într-o zi, în afara bazei din orașul Osan, a descoperit un studio de dojo în care era predat Tang Soo So, o artă marțială coreeană asemănătoare în unele privințe cu karate-ul.

S-a pregătit acolo intens și a muncit din greu pentru a o stăpâni, scrie Stars and Stripes.

March Air Force Base, California – acolo a fost ultima lui misiune.

Acolo a reluat antrenamentele de judo înainte de termina serviciul militar, în august 1962.

După serviciul Forțelor Aeriene, a continuat să practice Tang Soo Do, precum și taekwondo și, în cele din urmă, a devenit primul occidental care a primit centura neagră de gradul opt în taekwondo.

Norris afirmă că experiența sa militară i-a insuflat un sentiment de încredere în sine, caracter și disciplină în artele sale de actorie și marțiale, precum și în viață.

Norris s-a născut în Ryan, Oklahoma, 10 martie 1940.

În anii 1960, a devenit instructor de karate și a deschis un lanț de școli de karate în zona Los Angeles. Printre clienții celebri de la școlile sale se numărau Steve McQueen, Chad McQueen, Bob Barker, Priscilla Presley, Donny Osmond și Marie Osmond.

În 1968, a câștigat titlul de campion profesionist de karate la categoria mijlocie, pe care l-a deținut timp de șase ani consecutiv.

În timpul concurenței, Norris l-a întâlnit pe actorul Bruce Lee, care la acea vreme era cunoscut pentru serialul „The Green Hornet”. Au devenit prieteni şi parteneri în pregătire.

Din această prietenie, cei doi au jucat în filmul din 1972 „Return of the Dragon”, cunoscut și sub numele de „The Way of the Dragon”.

Un nou stil de arte marțiale, Chun Kuk Do, a fost stabilit în 1990 de Norris.

În 2001, Norris a primit premiul Veteranul Anului din partea Forțelor Aeriene.

În 2007, comandantul Marinei, generalul James T. Conway, l-a făcut pe Norris   Marine Onorific.

De-a lungul anilor, Norris a fost, de asemenea, implicat în sprijinirea veteranilor și a vizitat trupe de peste ocean.

 

Leave a Reply