Un comunicat de presa al Ministerul Apararii Nationale dezvaluie inceperea unei anchete privind modul in care generalul cu 4 stele in rezerva Gabriel Oprea a fost avansat de la gradul de colonel.


Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate.

Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică.

Secţia Presă
———————————————————————————————–
Iata si punctul de vedere al lui Oprea despre avansarile sale, afirmat in 2010 :
“Stelele nu le-am luat de pe stradă.
Două  le-am luat de la Iliescu când eram încă activ.
Am avut două mandate de parlamentar, în comisia pentru controlul SRI şi în cea de apărare şi siguranţă naţională.
În ambele, împreună cu ceilalţi colegi din sectorul politic, ne-am adus contribuţia şi am ajutat sectorul militar.
În 2008 am fost propus de Asociaţia cadrelor militare în rezervă la gradul de general  cu trei stele, şi am primit cea de-a treia stea de la Băsescu la 1 decembrie 2008 (ceea ce înseamnă onoare şi respect, nu alte avantaje )
A patra stea mi-a dat-o Traian Băsescu,  fiind în rezervă, pentru că n-a mai întâlnit un ministru care demisionează pentru că refuză numirea în funcţii a unor oameni  compromişi, impuşi de partid”, a spus Oprea.

9 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 ce îi unesc sau îi acoperă pe oameni ! Prezervativele sau…izmenele?
  🙂 o glumă. Cică pentru piept dai picioarele deoparte(poate fi vorba de pui)! În acest caz s-a eliminat legea sau pe lângă?

 2. De ce tocmai acum ? De ce nu au anchetat treaba asta pe cand era ministrul de interne sau viceprim ministru ? Ca si in cazul inflatiei de doctorate, acum se trezesc unii sa ancheteze inflatia de generali cu 4 stele ? De ce s-au tolerat toate acestea ?

  off topic
  Am o intrebare domnule Tudor, poate reusiti s-o transmiteti doamnei Primar General Firea.
  Ce se intampla cu transportul in comun de ce nu mai face fata in orele de varf dimineata si in orele dupa amiezii ? Poate ar trebui sugerat ca ora de intrare la program sa se decaleze in asa fel incat transportul in comun si marile bulevarde sa nu fie sufocate de autoturisme.

 3. Bine că toţi ”infractorii” acum când sunt strânşi cu uşa au copii şi familii, studii sau vechime întrun domeniu! Când au făcut mizeriile pentru care sunt agăţaţi, nu s-au gândit decât la propriul buzunar sau buzunarul colectivului lor de escroci nicidecum la poporul chinuit şi menţinut în stare se sărăcie lucie şi bolnav!
  ‘reaţi ai dracu de mamuţi/ plângăcioşi creşetori de bineţe, ”bălegoşilor” ! 🙂 🙂 vă pute totul de atâta dâră!

 4. ” <Citesc cu uimire, nici nu mai ştiu a câta oară, că Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte. De data asta cea a lui Gyuri Pascu. Cred că e momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze. Prea multe cazuri, prea multă incompetenţă, prea multe derobări de responsabilitate.”(Alina Gorghiu)â
  Da’ să te duci tu unde a înțărcat dracu iapa nu vrei, nu, acum când ai citit scrisoarea soției răposatului Gyuri Pascu?
  Da’ cum s-o întrebe asta, în mod repetat, Antena 3, măcar pe burtieră dacă nu tete-a-tete de către ”cristachii” Antena 3, măcar atunci când, azi, ne povestea, ea, despre… ”percepția publică despre cioloș”.

 5. După părerea mea Oprea, ca ultimă slugă a lui joshannis, el a fost alături de joshannis ținând PSD-ul în șah ”pentru interesul (lui)național” , de fapt pentru interesele lui joshannis . El a vrut să scape dându-se pe lângă joshannis intrând exact în șerpăria lui băsescu de la care i se și trage. Trădând PSD-ul, și cu numirea lui MRU și cu ”salariile demnitarilor”, și cu alte multe altele, este pentru mine un personaj scârbos, un infatuat, iar lucrul pe care îl deplâng este, doar, faptul că îl va doborâ ”uneltele” băsiste.
  De ce deplâng acțiunea? Pentru că așa cum spunea, odată, lucruri bune despre Oprea dl. Radu Tudor…și așa am crezut și eu în ceea ce spunea, uite că acuma nu mă pot bucura ca și domnia-sa, nu pot juca țonțoroiul alături Mottoc(de ce nu o fi făcut demersul gen. atât de iubit, Dobrițoiu????), pe cadavrul unuia călcat în picioare și omorît de către băsiști. Fie el și Oprea. Păi, asta-i instituții care să înfăptuiască acte de justiție? Mai va până atunci. Ș-apoi cum a ajuns ăsta general cu 4 stele e nu e ca și doctoratul , ăsta ți-l dai tu singur? Aici am ajuns? Nu e cazul d-nei koveshi care, ca procuror general, putea sa-l pună și pe Pașca și pe …Buda care să-i scrie teza. La Pașca, e posibil chiar așa să se fi întâmplat după o așa mare pretenie cu tat-su. Omu a făcut-o, poate , și dinadins în caz că va fi deranjat cumva pe linie profesional-familială…”pac la războiu”. Acuma încă o susține. Strâns cu ușa s-ar putea să spună că ”strâns tot cu ușa” a făcut-o. Și din prietenie.

 6. De fapt, acțiunea asta este o măciucă aplicată cui (mai) trebuie, de după un paravan destul de transparent, a guvernului ciolos prin care aduce la îndeplinire, pe ultima sută de metri ai acestui guvern catastrofal, tot ce și-a propus băsescu pentru ca, pas cu pas , lucrurile neterminate de până la plecarea sa de la Cotroceni să fie ÎNDEPLINITE CU SUCCES și-n acord, cu toată lumea, deci, cu toată presa, acum.
  .
  Niciun moment să nu vă gândiți că ăst guvern este ”al meu” și că face ceva de capul lui fie și lucruri, aparent, bune. El este , cu mici sincope și asta doar atunci când a fost nevoie de schimbare a unor personaje malefico-catastrofice de după desemnarea Guvernului, un guvern trimis ”în plic” care a conținut o listă venită de la băsescu &macovei, via bruxelles. Ce s-o mai dăm cotită?!.
  Îi știți, probabil, sau i-ați uitat pe cei care au căzut victime ale binomului, cu un băsescu la butoane deci inainte de a pleca ăsta de la Cotroceni. Începând cu Adrian Năstase, cu ”viorică”, vântu, patriciu, USL, Dan Voiculescu, și terminând cu…crin antonescu.
  Probabil, îi cunoașteți și pe cei care au mai rezistat până la plecarea sa de la Cotroceni. Puțini, așa-i?
  Ați ghicit, este vorba de, încă, rivalul Ponta(și ăsta, târât in dosare penibile ale ”slugii”, cu așa –zise pagube de câtiva firfirici, va face puscarie, sunt sigur), este vorba de Antene care, încă, nu fuseseră cu un Ponta prim-ministru, scoase din sedii (ăsta-i un alt adevar pe care Antenele nu-l spun răspicat, din teamă de joshannis care încă n-a fost îmbunat) și mai este vorba de… Oprea(pe Frunzăverde il anihilase deja, chit că ăsta a venit spre el, spre băseală) piese care au făcut ca guvernul lui, guvernul MRU, să cadă. Blaga este unul, firește, dintre ai săi care tot așa, după ce l-a salvat de Suspendare(ideea cu neparticiparea la Referendum), l-a ”trădat” dar nu că a vrut ci că așa a ieșit după vot, invingându-i divele in alegeri recte, după cum este… normal, udrea & macovei. S-a înșelat. Credea, deja, că-i prea puternic și n-a făcut ce-a făcut Atanasiu-AVAS ca la ordinul lui joshannis să-și retragă candidatura la Congres.
  Ce-a făcut joshannis este, dăcât, să continue lupta sa(recte a lui băsescu-ce bine nimerită și meritată alăturare!) de anihilare a adversarilor lui băsescu. Dacă punem și faptul că și el și PNL-ul s-au dezis de Referendum nu înseamnă altceva decât că-l recunosc (ceva mai târziu) pe băsescu ca Șef. Șef informal, binențeles, numit de bruxelles.
  Reamintesc că, cel puțin, ”accidentele” Microsoft, Udrea și Bica se datorează dăcât lui Ponta, rapoartelor lui explozive, altfel nu s-ar fi demarat NIMIC deci nu ar fi avut de suferit relația dictator-slugă, iar acela a lu frate-su se datorează unor țigani, deloc proști,a unui avocat anti-băsist (cum alții, de renume , nu sunt) toți ăștia, mână în mână, cu Antena 3. Cu o parte a Antena 3 , o altă parte dând vârtos în țigani tocmai atunci când trebuiau să tacă.

  • ”Revenind la oile noastre” , a mai rămas…Oprea. Urmare faptului că ”uciderea de pe bancheta din spate a motocilistului care, efectiv, a dat în gropi” este o mare făcătură…chiar ordinară făcătură, a venit și rândul lui Mottoc, un alt ministru ”la plic”să facă ceva pentru băsescu, un serviciu, el fiind pus ministru, după părerea mea, doar pentru că ”așa i-a dorit suflețelul” băsistei îmbrăcată în perdele, Moțțoc, care l-a ajutat pe băsescu f.f. mult, mult de tot, să treacă cu bine peste Suspendarea din 2012. Chestia că Aarmata a venit ”în întâmpinarea presei” să i-o spună lui mutu. Sunt polițe de plătit care vin doar în întâmpinarea a ceea ce mulți au spus-o fără niciun rezultat. Este printre ultimii rivali puși la pământ,șterși, rași, de pe LISTA LUI BĂSE. Mai este, oare, vreunul ne terminat?
   Acum băsescu se întoarce și văd că ”mușcă” serios și din SLUGI, din propriile creații(sau creaturi mai bine spus) astfel încât, acționând sinergic și cu cei care au luptat, dintotdeauna, dar și cu cei care au intors armele alături de el împotriva propriului său Sistem mafiot, va ieși victorios, asta înseamnând că ”va muri de gât cu ei”, fiindcă el, ca o hiena speriată, încolțită, chiar dacă a mai pierdut puțin sprijin de pe la americani(vedeți, Ponta nu a spus ”dăcât că Papici este băsist” și-au sărit toate ambasadele să-l pună la colț, ba, și antonescu, cel cu care guverna în USL, dar acum, ce zice el și toată presa de koveshi, ăștia, NIMIC, NIMIC…) PPE-ul îi este alături și știe mai multe decât presa, DNA-ul și serviciile la un loc încât să-i strunească.

 7. Orice s-ar spune despre nea Gabi patru stele, argumentele sunt mai mult decat puerile si jigneste corpul generalilor din care face parte, multi dintre acestia pasind prin stepa ruseasca inghetata bocna si totodata a acelora care au eliberat burgurile germanofile ale Europei de Vest.

 8. Imaginati-va ce cutremur s-ar produce daca s-ar lua la verificat tezele de doctorat acordate in cadrul Universitatii Nationale de Aparare Carol I, macar din ultimii 10 ani!
  S-ar putea ca rezultatele sa fie cu mult mai surprinzatoare decat tot ce se vorbeste acum despre Ponta, Toba, Oprea, Kovesi.
  Cutremur cred ca e putin spus. Cataclism. Tsunami. Dezastru nuclear.
  Dar poate, in curand, cineva se va hotara sa inceapa si primenirea morala din institutiile de invatamant din Aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Leave a Reply