Fosta soţie a lui Gyuri Pascu, Daniela Marin, rememorează, într-o relatare pe blogul său, noaptea în care a murit artistul, afirmând că, la sosirea primei ambulanţe, acesta îşi revenise complet şi că nu mai existau nici măcar simptomele atacului de panică. Ea afirmă, însă, că din 13 septembrie artistul avea probleme la un picior, motiv pentru care mergea cu ajutorul cârjelor, că aceasta, diabetul şi scăderea vederii erau singurele afecţiuni pe care le recunoştea şi că se temea de medici.

“Desigur, dacă profesional vorbind a omis să mai facă ceva doctoriţa care a venit cu prima salvare, să se acţioneze în consecinţă… nu e treaba mea. Asta nu-l ajută pe Gyuri şi din păcate, părerea mea e că nu va ajuta pe nimeni altcineva decât pe doamna în cauză. Dar, când a venit dumneaei, Gyuri îşi revenise complet. Chiar am şi zis că e ca în sala de aşteptare la stomatologie când, de frică, nu te mai doare nimic. Nici măcar ceea ce denumea atac de panică nu a avut loc în prezenţa doamnei doctor. I-a explicat ce simţea, i-a răspuns la întrebări… Chiar mă uitam cu speranţă că atunci parcă uitase de panică complet”, scrie Daniela Marin în textul intitulat “Pentru Gyuri”.
https://danielamariamarin.wordpress.com/
Ea spune şi că inclusiv după ce a condus-o pe doctoriţă la poartă şi s-a întors, Gyuri Pascu era bine.
“Am mai stat puţin şi-apoi l-am întrebat dacă nu vrea să meargă să se întindă în pat. A zis că da, şi spre uimirea mea s-a ridicat cu uşurinţă în picioare, ba mai mult, a spus că nu vrea să meargă cu cârjele. Asta nu se mai întâmplase de mult prea multe zile. Mai exact din 13 septembrie, o zi în care cu 26 de ani în urmă murise mama mea. Nu ştiu dacă s-ar fi putut salva, nu ştiu dacă îşi dorea să fie salvat, chiar dacă, cu mare speranţă şi încredere aştepta să treacă noaptea ca să mergem a doua zi la Târgovişte, la acupunctură. Marea lui încredere era în acel tratament, şi singura problemă recunoscută, în afară de diabet şi de reducerea considerabilă a vederii era aceea cu piciorul. Cu toate că de la bun început l-am rugat să înţeleagă că trebuie să meargă şi la neurologie şi cardiologie, măcar pentru un control, chiar dacă urma să facă în continuare tratamentul de acupunctură, nu a vrut. După cum mi-a povestit ce se întâmplase cu piciorul, mie asta mi-a venit instantaneu în minte. Dar eu nu sunt medic. Şi nici n-am reuşit în toţi aceşti ani să-l conving vreodată să meargă la controale medicale. Nici eu, nici copilul nostru, nici prietena, nici nimeni. Îmi va trebui ceva timp să accept că până şi-n asta a făcut tot cum a vrut el. Acesta este adevărul”, scrie femeia.
În textul postat pe blog, Daniela Marin povesteşte mai multe episoade din viaţa lui Gyuri Pascu în care a fost dezamăgit de prieteni, de posturile care îi refuzau melodiile sau cand era urmărit de ziariştii tabloidelor. Ea afirmă inclusiv că accidentul vascular cerebral suferit de Gyuri Pascu în decembrie 2010 a avut drept cauză enervarea produsă de un fotograf care îl urmărise o zi întreagă şi cu care a avut un schimb. de replici.

Ioan Gyuri Pascu a murit în 26 septembrie, la vârsta de 55 de ani, în locuinţa fostei sale soţii, din Bucureşti.

În aceeaşi zi, Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru moarte suspectă. În urma necropsiei făcute, la solicitarea familiei, la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”, s-a stabilit drept cauză a decesului afecţiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Trei apeluri au fost primite la 112 în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, în 26 septembrie, la orele 03.23, 04.42 şi 04.53, primele două pentru urgenţă medicală şi al treilea pentru agravarea stării pacientului, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Persoana care a efectuat primul apel, la ora 03.23, a anunţat o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Potrivit datelor comunicate iniţial de SABIF, la ora 03:26 s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind atac de panică, la care s-a deplasat un echipaj format din medic şi ambulanţier.  La al doilea apel pentru Gyuri Pascu, anunţat initial de SABIF ca fiind la ora 04:46, motivul solicitării a fost “cianoză, comă”. După al doilea apel, primul care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim ajutor de la SMURD, care a şi început manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD şi un echipaj de tip C2 de la SABIF.

Comisia de disciplină a solicitat Comitetului Director al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov reducerea cu 10 la sută, timp de două luni, a salariului medicului de pe prima ambulanţă care a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, întrucât a mers la consultaţie doar cu una din cele trei truse medicale obligatorii şi nu a luat acordul scris al pacientului că refuză transportul la spital, scrie news.ro.

 

 

2 COMMENTS

 1. Cu scuzele de rigoare, dar dacă ar fi luate la puricat toate domeniile de activitate unde cam toţi sunt plătiţi din bugetul statului sau stimulaţi din bugetul statului, se vor constata în urma unui raport sau dosar gras, enorm de multe nemernicii la adresa vieţii omului! Am scris: în toate domeniile de activitate inclusiv în sănătate unde medicii din doctori-vindecători de boli au fost transformaţi în scriitori de fişe şi orice în afară de reţeta pentru pacient! Ce gândire macabră să ai ca să impui, întâi când ajungi la domiciliu sau la un caz urgent întâi să anunţi prin tabletă sau telefon şi apoi să consulţi urgenţa? Ne-am tâmpit chiar bine şi mă refer la cei implicaţi în afacerile cu asemenea gadgeturi şi afaceri ! Se ştie de toată lumea şi de medicii care se respectă: orice tratament nu vindecă(dar este impus pe listele de compensate şi nu numai) şi nici nu se ia măsuri reale! Din păcate asta se întâmplă în ţara coordonată şi controlată de mafioţi ! Mor oamenii cu zile din cauza acestor escroci împânziţi în toate domeniile şi în toate structurile! Lăcomia şi lipsa de umanizare ucide mai rapid ca orice!
  1.NU MAI FURAŢI BĂ NEMERNICILOR PENTRU A VĂ COMPLETA BUZUNARELE!
  2. DACĂ RECONDIŢIONAŢI O INSTITUŢIE FIE ŞI SPITAL, NU MAI CALCULAŢI ŞI ÎMPĂRŢIŢI CA UN PROCENT SĂ AJUNGĂ ÎN VISTERIA VOASTRĂ ESCROCILOR ! DESTUL CĂ MATERIALELE SUNT MULT PREA SCUMPE ŞI DE PROASTĂ CALITATE !
  3. DACĂ O INSTITUŢIE E PE PROFIT(fie şi un spital) DIRECŢIONAŢI PROFITUL SPRE SPITALUL CU PROFIT ŞI NU SPONSORIZAŢI ALTE SPITALE CU PROFITUL CELUI CARE A ADUNAT! NU MAI STOARCEŢI ŞI NU MAI ÎMPĂRŢIŢI FONDURILE CA SĂ AJUNGĂ ÎN SACII PARTIDULUI, DESTUL CĂ SUNT NUMIŢI TOŢI BORFAŞII ÎN FUNCŢII POLITIC CARE DOAR PLIMBĂ VORBE ŞI HÂRTII(au tăiat pădurile deşi s-a hotărât că nu se va mai folosi hârtie dacă introduc aparatură online), CE PARŞIVI ŞI MINCINOŞI MAI SUNTEŢI…PERINDAŢILOR ! FURAŢI DIN ORICE ŞI PRIN ORICE METODĂ LEGAL SAU NU !
  nU CUMVA: ROMÂNIA = STAT MAFIOT REAL ???
  🙂 🙂 CERTITUDINE sau BÂJBÂIALĂ ?

 2. cred ca sotia sau fosta sotie a lui pascu nu l-a intrebat intai pe tolontan ce sa spuna. auzi ce ne spune dansa ca sotul ei isi revenise complet chiar nu mai schioptata cand a sosit prima data medicuyl de la ambulanta. faptul ca nu avea incredere in medici si ca singura lui speranta era in acupunctura facuta pe la targoviste spune multe. omul era din gasca gasca lui steer aia acre refuza tratamentul cu medicamente sau vaccinurile si-si rezolva problemele de sanatate cu papadii si aer ca pe vremea stramosilor nostri din epoca de piatra, aia care traiau sanatos, fara carne)???) si medicamente si se bucurau ca ajung la 35 de ani, o varsta matusalemica pentru ei!!! din ce in ce mai multi oameni de la care ai totusi niste pretentii, oameni cu studii, se potriveste o vorba populara: acolo unde e multa inteligenta e si multa prostie, din pacate. despre steer si gasca ei putem spune ca sunt samanii epocii moderne, smenarii care ” te fac ” la viata ca la alba neagra. cat despre unii jurnalisti se potrivveste alta vorba populara: zi tolontan si trage apa! dupa asa zisele lui anchete bazate pe marturiile femeilor de serviciu sau soferilor cam cati morti si oameni ajunsi la puscarie are pe constiinta? e usor sa apari intr-un studio de televiziune si sa afirmi nonsalant ca ai facut greseli in anchete dar din cauza acestor greseli ai nenorocit nicte oameni. si ce daca el ca si altii sunt jurnalisti, nu-i trage nimeni la raspundere pentru minciunile lansate, ei au o miniciuna numita cod deoltologic ei sunt a patra putere in stat, cainele de paza al democratiei bla bla bla… orice minciuna e acoperita cu vesnicul aflat “pe surse” si oricat incearca unii sa faci demonstrezi cele afirmate te lovesti de aceste “surse” adica echivalentul minciunii!

Leave a Reply