UPDATE 2 : Premierul respinge orice informatii in legatura cu probleme bugetare, spun surse guvernamentale. Ministrul de Finante sustine opinia premierului. Sunt nemultumiri majore la Palatul Victoria in legatura cu afirmatiile facute de MApN cu aprobarea ministrului Tutuianu

UPDATE 1 : Ministrii Finantelor si ai Apararii, Ionut Misa si Adrian Tutuianu, au fost convocati de urgenta la Palatul Victoria de premierul Mihai Tudose. Seful Guvernului este profund si neplacut surprins de intarzierea nejustificata a platii salariilor in Armata. Voi reveni ! 

Un comunicat exploziv al MApN anunta intarzierea platii veniturilor pentru militarii din Armata Romana. Adica o situatie gravissima, ce implica serioase probleme la bugetul de stat.

Si o recunoastere a faptului ca exista sincope serioase in finantele Romaniei, cu toate ca avem cea mai mare crestere economica din UE.

Este nevoie de interventia ferma a premierului Mihai Tudose. Daca starea de spirit a Armatei Romana slabeste prin astfel de amanari a platii salariilor, evolutia poate fi extrem de grava pentru Romania.

Cum sa credem ca Armata are miliarde de euro atat de necesare pentru inzestrare, daca amana plata salariilor din lipsa de fonduri? Adica pentru pusculita politica PNDL sunt miliarde de euro, iar pentru cea mai puternica si credibila institutie de stat nu sunt bani de salarii?! 

Eu cred ca cineva incepe sa se joace cu focul in tara asta. Si asa ceva nu va fi permis, cu toate consecintele ce decurg de aici. Armata Romana a fost umilita grav prin legea salarizarii si prin altele decizii din ultima perioada. Acum vine o noua lovitura.

Aceasta realitate fara precedent in ultimii ani va aduce o stare de spirit foarte periculoasa pentru cei care asigura apararea nationala, intr-un moment delicat al securitatii continentale !

Iata comunicatul :

În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toți ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele:

– efectuarea, în data de 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit;

– efectuarea, la aceeași dată, a plății diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;

– efectuarea, între 21 și 25 septembrie, a plății sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului cât și ale angajatului și a impozitului pe venit;

– efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc).

 

 

15 COMMENTS

 1. Radu , asistam la încă o diversiune , escrocherie marca daddy Dragnea!!!! Doamne, e socant cum ii batjocorește pe toți acest individ!!! Acum se folosește de Tutuianu!!!!!

 2. Saracu’ Șerban Nicolae, – cică s- au inflamat spiritele!!!??? Totul a fost premeditat de daddy Dragnea împreuna cu nea’ Tutuianu!! Manevra făcută de funcționarii din minister -spune cineva!!! Ha ha ha!! !!!!Daca era așa nu și -ar fi dat demisia!!!!!!!! E parte a acelui comunicat Tutuianu!! Ce anume urmărește daddy – aceasta-i întrebarea!!!!!inceputul sfârșitului ptr Tudose?acoperirea unui subiect ,fiind eclipsat de ,demisie'”? Chiar demisia a fost o minciuna și sa fie retrasa!? Stim sigur ca daddy vrea sa obțină ceva Ptr EL și Numai ptr EL!!! !!!!

 3. Cum poi dna Cataniciu spunea ieri ca guvernul PSD – unde practic ministri sunt aleși unu si unu – vor plăti salariile fara nicio problema. Unde e dna Cătaniciu sa ne explice cum stă treaba?

  • Suma e infima raportat la cele 500 de milioane de lei necesare pt maririle din Armata, in plus e un alt buget.

   Totusi ai dreptate. Transporturile, Banca Nationala, universitatile, industria petroliera si de tot felul, chiar Sidex si Oltchim si restul companiilor de stat mai toate au renuntat la meteahna asta comunista de arunca banii pe fotbal si au lasat privatii sa-si faca hobby-ul.

   Dar se pare ca Armata si primariile inca au obiceiul asta.

 4. S-a trezit domnul Radu Tudor? Incredibil! Cam tarziu! Cartile au fost facute iar armata e la nivelul genunchiului broastei privind increderea in conducerea tarii si starea de spirit. Asta s-a dorit! Armata nu e masa votanta de care este nevoie.conducerea pare total impotriva armatei cu mici exceptii. Sunt putini si vor fi in continuare reduși prin orice mijloace dar in locul lor apar alte forte ce le vor lua din sarcini si vor fi subordonati politic. Capisco? Un analist ar fi trebuit demult sa reactioneze. Asa ca domunule draga….. pass!

 5. Din păcate a avut dreptate dl. ministru Țuțuianu când a declarat ca nu sunt bani pentru salarii in luna septembrie. Toate comunicatele ulterioare sunt dezinformare pură.

   • Nu se putea intr-un comunicat oficial cu limbaj de lemn finantist sa se spuna “nu sunt bani”. Dar “celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal” pana dupa rectificarea bugetara asta inseamna, ca nu sunt bani bugetati pentru septembrie !

    Mai intrebati niste finantisti, nu doar pe astia de la PSD care mint !

    “IN ATENTIA MILITARILOR PROFESIONISTI!
    In urma cu 10 minute, am fost contactat telefonic de Seful SMG, domnul General Nicolae Ionel Ciuca, care m-a informat ca norma de hrana si chiriile pe luna septembrie 2017, se vor acorda pe data de 30 a lunii in curs, datorita intarzierii rectificarii bugetare a guvernului.
    Recomand membrilor LMP, calm si intelegere !!!
    Cap. Dan Albu, presedinte Liga Militarilor Profesionisti”

    Dumneavoastra stiti ca norma de hrana se da pe 25-30 la sfarsitul lunii si vii cu pachetul de-acasa si iti platesti singur chiria pana se trezeste guvernul PSD sa faca rectificarea din iulie in septembrie ?!

 6. Normal ca nu sunt bani pentru ca nu s-a facut rectificarea bugetara la sfarsitul lui iulie. Or fi bani in visterie, or fi bani in viitor, or fi bani la guvern, dar nu sunt bani bugetati pt cheltuieli de personal pt MApN … si cel mai probabil si alte ministere.

  Degeaba sunt miliarde pt Aparare, nu se poate intra in banii de inzestrare. Sa schimbi destinatia fondurilor e infractiune penala.

  Mie mi-a placut cum v-ati lasat mintit si de Tudose si de Dobre ! Iar pe Coarna il persiflati cand el va spunea clar ce au primit in plata oamenii acum la inceputul lui septembrie.

 7. ah, ah, aoleu, situatia e gravissima! sa vada si bugetarii cum e cind se amina plata unor banutzi…. nu ca ma bucur, dar putin “welcome to the real world” nu strica.
  in traducere Tzutzuiana : avem bani da nu acum, stati sa mai platesca privatii ceva impozite pina pe 25 si va dam si voua dupa aia.
  hai cu acciza, hai cu cursul valutar, hai cu haiducia, sa marim pensii si salarii, sa avem cit mai multi jandarmi, procurori, politisti si apevisti de toate felurile care stau degeaba.
  in supertraducere Dragnasiana: de unde cumparam elicoptere, de la americani sau francezi? mai bine de la ambii, sa nu se supere niciunii.

  ar fi interesant de aflat cite UM sunt practic nefuctionale, inutile si inutilizabile, cit costa subzistenta lor, cu tot cu cladiri degradate, terenuri tone, personal de toata jena, utilitati etc. Din toata vajnica noastra armata (scadem sutele de generali burtosi, de carton, cu pensii de sute de milioane) citi pot intra miine in lupta? (cu ce, eventual, lupta, nu mai discutam…) asta-i armata adevarata, pe care te pozi baza, probabil 10-15% din total, astia ar trebui platiti si inzestrati regeste…. restul sunt doar la numar, maninca banii aiurea.

Leave a Reply