In urma unei discutii transante la Palatul Victoria cu premierul Mihai Tudose, ministrul apararii Adrian Tutuianu a demisionat.

MApN a trimis un comunicat la ora 14,00 in care spunea ca plata salariilor militarilor se amana partial timp de 10 zile in urma “nerectificarii bugetului”.


Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat marţi că nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) la niciun alt minister, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că salariile angajaţilor din MApN se vor plăti eşalonat în luna septembrie, având în vedere că nu s-a efectuat rectificarea bugetară.

‘În urma informaţiilor apărute în mass-media vă comunicăm că nu sunt dificultăţi în ceea ce priveşte plata drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Totodată, precizăm că nu există astfel de probleme la niciun alt minister’, potrivit unei precizări transmise AGERPRES de către MFP.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că i-a lăsat premierului Mihai Tudose demisia sa de la conducerea MApN, invocând ‘proasta comunicare’ pe subiectul plăţii sumelor aferente soldelor/ salariilor de la nivelul MApN.

Ministrul Apărării a avut, marţi, o întâlnire cu şeful Executivului, în care premierul i-a reproşat modul în care a comunicat în privinţa salariilor şi drepturilor personalului din sistemul militar, scrie Agerpres.

 

 

10 COMMENTS

 1. Tutuianu este om de onoare. Faceti emisiunea pe 15 septembrie, cand, cu toate smecheriile lui dragnea nu se vor plati toate drepturile militarilor. Atunci se va da vina pe Tutuianu? Tudose e bun pentru a spala prostiile PSD, cel putin prin modul de comunicare. Nimeni nu spune ca Tutuianu a incercat sa mentina oamenii in sistem(si asa se intimpla daca nimeni nu umbla la pensiile militare), dar prostia olgutei cu OUG pe ascunselea si linsajul mediatic mincinos impotriva pensiilor militare a distrus sistemul militar.

 2. a demisionat exact cand a venit fmin, banca mondiala si ca sa vezi ambasadorul american s- aintalnit cu guvernul …si tot din intamplare, ciolacu pare a fi scolit intens de sri …se reface gasca de securisti …

 3. Au anuntat ca Ciolacu, peticul de hartie igienica cu care se stergea la anus teroristul hayssam, va prelua Ministerul Apararii. Cum poate prelua un minister strategic(chiar ca interimar) sclavul unui individ condamnat pentru terorism?
  Radu, nu cumva lui Tuti i s-a facut frica sa semneze niste contracte?

 4. Din pacate nu cunosc toate dedesubturile “actiunii” de la MApN. Cred totusi ca ministrul Tutuianu a avut onoare si a demisionat lucru rar intalnit astazi.
  Mai am o intrebare de necunoscator. Atat timp cat mai toti decidentii zilelor noastre sunt certificati MBA, mari doctori in economie si tot felul de experti si cu “expertiza” in domeniu, Romania este campioana in crestere economica si totusi toate “darile” cresc nu chiar in exponenta geometrica, dar cresc iar, cetatenii Romaniei simt prea firav vreo imbunatatire a nivelului de trai si nu ma gandesc aici la toti “specialii” Romaniei, care fie vorba intre noi multi sunt niste tradadori dovediti insa, pasuiti si acceptati de noii “parteneri si aliati”.

 5. Cred ca lucrurile sunt mai complicate, trebuie cercetate,cred ca s-a vrut compromiterea lui Tutuianu, ,a guvernului

 6. Demisie … “din lipsa de comunicare” !?! Mai inteligentilor,cine va impiedica sa comunicati (corect) ca aveti toata Puterea de la stanga la dreapta,90% din televiziuni,totul e al vostru ACUM,nu sunteti niste izolati care mai schimba si ei o vorba cand conjunctura o permite ! NU ! Nu e lipsa de comunicare,e dezinteres total,autosuficienta,automultumire,va credeti niste zei ati pierdut legatura cu Terra,plutiti undeva in stratosfera imbatati de aburii Puterii !!! Nu vad deloc bine tara asta nici chiar Ponta nu a fost asa,pacatul lui e ca era enervant el asa ca persaoana particulara cu glumitele lui expirate dar la capitolul impostura si mai ales ticalosie,nici pe departe.

 7. Jocul asta de-a uite guvernu’, nu e guvernu’ (la singular:ministrul) incepută, cu lumanari si prapuri, in 2015, de către Johannis si continuată, de același, cu telefoane aprinse si proiecții pe pereți in Piata Victoriei, in iarna lui 2016-17, face vogă, mai ceva ca jocurile video. Problema e ca, daca protagonistul de odinioară, Ceaușescu, a fost creat de către dinozaurii staliniști pe premiza, falsa, ca-i “debil” si va putea fi manevrat cu ușurință, Johannis, protagonistul actual, scos din joben de nu se stie cine, dar pe aceleași considerente, se dovedește conform modelului dorit si tot atat de nemanevrabil ca înaintașul, ceea ce, presupun, incepe sa producă panică in toate sectoarele. Nici numai contează daca adversarii, fie acestia Dragnea, serviciile sau natura, au facut “blat” cu presedintele, pe orice temă–blatul e ceva logic, iar Johannis numai logic nu se mișca, de cand s-a instalat si până la ultima expediție “diplomatica” la Muzeul Satului. Revenind la Tutuianu: tind sa cred ca Bogdan Chirieac are dreptate si ca omul s-a retras din joc la timp din joc ca sa nu plătească pentru tampeniile altuia, cumpărături paralele de armament, de exemplu, unele încheiate in the Rose Garden, altele, pe vreo prispă, la muzeu.

Leave a Reply