MApN face precizari dupa un articol in legatura cu licitatia pentru corvete. Ideea e insa ca avem o mare intarziere in dotarea Fortelor Navale Romane cu tehnica militara performanta. Cei 25 de ani in care s-a batut pasul pe loc incepand din 1990 sunt completati de amanari prea lungi si costisitoare pentru securitatea in bazinul Marii Negre pe fondul agresiunilor repetate ale Rusiei
Comunicatul MApN :
Procedura specifică de achiziție a produsului „Corvetă multifuncțională” s-a finalizat, în anul 2019, prin declararea Asocierii formată din Naval Group din Franța și S.C. Șantierul Naval Constanța S.A. din România drept operator economic câștigător.
– În acest sens, Ministerul Apărării Naționale a exprimat în mod ferm, atât public, cât și în toate întâlnirile cu partea franceză, disponibilitatea de semnare a documentelor contractuale.
– În conformitate cu cadrul legal național, cele două părți desfășoară împreună activitățile necesare pentru a agrea formele finale ale documentelor contractuale.
– Autorul articolului citat induce în mod eronat ideea că MApN ar tergiversa semnarea, prin solicitarea unui „nou audit al documentelor”. În realitate, în conformitate cu reglementările interne, șeful Direcției generale pentru armamente (D.G.Arm.) a solicitat o misiune de consiliere pentru auditul documentelor contractuale, în baza Ordinului nr. M-67 din 2014 de aprobare a normelor metodologice privind exercitarea auditului public intern în M.Ap.N. Această activitate este una premergătoare activității obligatorii de audit, prevăzută de actele normative în vigoare, care se va desfășura la semnarea contractului. Misiunea de consiliere este de scurtă durată și are ca scop consilierea conducerii D.G.Arm. cu privire la conformitatea documentelor contractuale cu cadrul normativ în domeniu.