“Înțeleg că se conturează o variantă la această oră: prim ministru Lucian Bode, cu Dacian Cioloș vicepremier. Alții spun că nu se va întâmpla așa, că președintele Iohannis nu mai vrea USR la guvernare. Cred că Florin Cîțu ar vrea să fie în continuare premier cu sprijin din partea PSD. Social-Democrații spun însă că nu vor accepta sub nici un motiv și doresc guvern de tehnocrați și alegeri anticipate. Bref, nimeni nu se înțelege cu nimeni în acest moment,” a spus Bogdan Chirieac la emisiunea “Punctul de Întâlnire”, moderată de Radu Tudor.

Analistul politic este de părere că România s-ar putea îndrepta către alegeri anticipate cerute chiar de populație dacă lucrurile continuă la fel de rău ca și până acum. În ultimele luni, în România prețurile pur și simplu au explodat.

“Dacă lucrurile merg din rău în mai rău, alegerile anticipate ar putea să le ceară masele largi populare, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România. Cert este că trebuie făcut ceva. O să vedem în continuare care-i situația. Sunt creșteri de preț de 50% la alimente și de 200% la energie. Sunt de nesuportat pentru orice stat european. Până și nemții sau francezii ar avea probleme să suporte așa ceva,” a mai spus Chirieac la Antena 3.

Leave a Reply