Asfaltangiul preferat al PDL si al ministrului Anca Boagiu a mai primit ceva : “Consorţiul format din companiile Spedition UMB şi Tehnostrade, deţinute de omul de afaceri Dorin Umbrărescu, va moderniza drumul naţional 24, între Craşna (judeţul Vaslui) şi Iaşi, pe o distanţă de 78 km, valoarea contractului fiind de 195,17 milioane lei (45,38 milioane euro). Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat (55%) şi Banca Europeană de Investiţii (45%), se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Contractul vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare e a DN 24 între km 105+700 (podul peste râul Lohon, lângă Crasna) şi km 188+150 (limita oraşului Iaşi), excluzând secţiunea de drum cuprinsă între km 120 şi km 125 (limitele oraşului Vaslui). Durata contractului este de 730 zile, urmată de o perioadă de garanţie de 730 de zile.
Umbrărescu este un cunoscut om de afaceri din Bacău şi unul dintre cei mai mari antreprenori din domeniul lucrărilor de infrastructură. Cele două companii au licitat pentru diverse proiecte în România, câştigând unele dintre acestea. Cele mai recente exemple sunt câştigarea unui contract pentru reabilitarea a 149 de kilometri de drumuri judeţene şi 188 kilometri de drumuri de interes local din judeţele Suceava şi Botoşani pentru 551,9 milioane lei şi construcţia a 10 km ai tronsonului de autostradă Timişoara-Lugoj, în parteneriat cu o firmă din Italia.
Valoarea contractelor cistigate anul aceste de Umbrarescu se ridica astfel la peste 150 milioane de Euro. Majoritatea pe tot soiul de trasee inutile si greu de verificat, in contextul in care santierele pentru autostrazi zac ani buni si nu se mai finalizeaza veci.

9 COMMENTS

 1. Domnule Radu Tudor – va rog sa-i spuneți diversionistului Băsescu ca atunci când spune ca prefera :

  “impozitarea pensiilor în dauna investițiilor ”

  greșește deoarece și pensiile sunt tot investiții la o scara mai mica deoarece statul a rulat banii asiguraților deci sistemul de pensii a funcționat ca un sistem de investiții fără dobândă .

 2. In emisiunea din 05.10.2011 de la Ordinea Zilei,s-a precizat ca un parlamentar UDMR este mort si nu se i-a in vedere in cadrul Parlamentului acest lucru.Domnule Radu, problema pe care o ridic eu e in felul urmator.Verificati daca in aceasta perioada,acest parlamentar A VOTAT,in cadrul sedintelor din parlament.Eu cred ca sa-r putea sa fi votat si atunci o noua stire ar fi :FRAUDA – MORTUL VOTEAZA IN PARLAMENT.

  Faptul ca acest parlamentar este posibil sa fi votat,legile ce au trecut prin parlament, in aceasta perioada de 30 zile de cand a murit, este un punct ce trebuie verificat.A doua problema care se ridica este urmatoarea.In cadrul Parlamentului sau votat legi in perioada asta de 30 zile,cum au trecut acele legi din punct de vedere legal , al paritatii numarului de parlamentari intre cei de la putere si cei de la opozitie.

  Pe scurt problemele sunt urmatoarele , pe langa nesimtirea evidenta de care se da dovada fata de un om MORT :

  1) Acel parlamentar a votat in Parlament?

  2) Numarul necesar de voturi pentru ca o lege sa treaca sau nu ,s-a schimbat.Este posibil ca din aceasta cauza OPOZITIA SA FI CASTIGAT DEFAPT la anumite proiecte legislative votate in Parlament atunci cand voturile AU FOST LA LIMITA.

  Stiu ca o motiune a Opozitiei a picat LA LIMITA fiind necesare 3 voturi din cate stiu eu.Oricum toate legile trecute prin Parlament au suferit un viciu procedural.Legile respective devin NULE ,pana la o noua votare, din cauza lipsei CVORULUI parlamentar, deoarece o anumita zona a Romaniei NU A FOST REPREZENTATA.

 3. Uite Mortu’, Nu E Mortu’ !

  Bula, ca sa pacaleasca statul, mortu-n geam a asezat,
  Si crezandu-l viu postasul pensia i-a achitat.
  Tot asa si maoistii, pentru-a fraieri poporu’,
  Dupa ce murit-a Mao, la mumie au dat onoru’.

  Pe modele patentate derbedeii lui chiombila
  Pentru a pastra intacta mult hulita camarila
  Chit c-a le-a murit alesu si s-ar cuveni schimbat
  Trag de timp, neaga decesul si prefigureaza-un blat.

  Nedorind sa piarda locul mortului in parlament
  Inventeaza noi tertipuri si le dau drept argument
  Cum ca locul in disputa si ramas astfel vacant
  Li s-ar cuveni de facto si cu japca trebuie luat.

  Numai ca de vor baietii sa stea-n jilt de decedat
  Noi i-om aseza cu forta in pamant proaspat sapat.
  Si le-om da de amintire cand i-om duce-n loc de veci
  Cate-un tucal drept scaun pentru niste cururi reci.

  • NOTA: Deoarece am remarcat ca nu toti vizitatorii blogului sunt tot timpul la zi cu stirea pe care o satirizez in versuri, incepand de astazi, in masura posibilului voi reda si “materialul clientului” cu care lucrez:
   “Un deputat UDMR decedat de o luna figureaza inca in registrele Parlamentului

   Un deputat UDMR care a decedat de mai bine de o luna este inca “oficial” inregistrat in actele Parlamentului.
   Deputatul UDMR, Palfi Zoltan, a murit pe data de 29 august, dar postul de deputat este tinut in continuare ocupat in Parlament, in conditiile in care colegii din UDMR au tinut chiar si un moment de reculegere in memoria acestuia in fata celor doua Camere.
   “Nimeni nu vrea se decreteze moartea si puterea nu vrea sa organizeze alegeri pentru un loc de parlamentar in Cluj. Ii tin locul cald lui Boc. A murit la fix pentru interesele lor, cei din PDL”, a spus jurnalistul Radu Tudor, in emisiunea “La Ordinea Zilei”.
   Asadar, 332 de parlamentari figureaza in actele Parlamentului, insa doar 329 de locuri sunt practic ocupate, dupa ce alti doi parlamentari s-au retras, insa cu toate aceste nimeni nu trece pe ordinea de lucru alegeri pentru ocuparea celor trei locuri.”

 4. Disparitia lui Steve Jobs ne-a aratat care este diferenta intre un miliardar de carton (oier sau magnat de soap TV) si unul care a pus ceva pe masa (nu bani) din care se infrupta lacoma omenirea. 99% dintre CEO-urile de azi sunt mutanti creati in universitati. Acesti manageri si clasa cea mai de jos a lumii (politicienii) au impins omenirea spre criza financiara. Mr. Jobs se numara printre putinii oameni care au vrut citez ” I want to make a dent in this universe” si a reusit. El il urmeaza pe astronomul Carl Sagan care ne-a informat oficial ce este pamintul in Univers. Citez ” The Earth is just a small blue dot”. Ma intreb retoric ce trebuie sa faca un geniu ca Steve Jobs sa trezeasca prostii (si cu bani si fara bani) de pe pamintul asta? Cit despre situatia romaneasca vreau sa va informez ca a ajuns ridicola si demna de chilotii individului ciudat numit Botezatu

 5. Buna Radu
  V-am urmarit emisiunile la servici pana cand aveam permisul…pe retea :):).Lucrez intr-o multinationala in Italia.Si ascultam emisiunile voastre in casca chiar daca vorbeam in italiana.. Asa e, am plecat de acasa dar nu pot sa va uit..Oricate emisiuni as urmarii, de voi ma simt legata pentru ca aveti cultura , sunteti spontani si mai ales va iubesc pentru ca va consider ai mei…:):)
  Am plecat din Romania cand am decis ca taxele mele nu mai merg la statul roman …careia i-am dat ..dar nu mi-a returnat nimic inapoi ..viata mea devenea un lung sir de adaptari la porcariile cu care voia statul roman sa ne faca sa acceptam.
  Cat despre Umbrarescu, Florea,Cocos si compania de miliardari de carton care au distrus generatia capabila sa aduca plusvaloare societatii romanesti…ce sa pot spune decat ca intr-o zi vor vedea ca nu sunt nemuritori si ca nu poti dormi in 30 de case, nu poti manca de 1000 ori pe zi nu poti pune doua perechi di pantofi o data etc..Viata are si altceva in afar de a a vea conturi in banci fara sa dai socoteala de cum le-ai strans.
  Si cel mai important …e ca nu vor putea cumpara o societate intreaga si ca EXISTA dintre cei ce vor spune NU.

Leave a Reply