Mostenitorul coroanei britanice, Printul Charles, afirma intr-un documentar The Travel Channel ca si-a studiat arborele genealogic si a descoperit ca este ruda indepartata cu Vlad Tepes. Cel pe care ei il considera a fi Dracula. Mistocareala sau adevarat singe transilvan, cred ca Printul Charles are o slabiciune pentru Transivania. Pe care noi habar n-avem sa o folosim si noi un pic mai bine pentru turismul romanesc ori pentru imaginea noastra de romani atit de terfelita uneori pe bune, alteori pe nedrept. Cum Casa Regala din Romania are legaturi foarte strinse, chiar de rudenie, cu familia regala britanica, iar al nostru presedinte i-a facut atitea mizerii Majestatii Sale Regele Mihai, sa n-asteptam in viitorul apropiat sa valorificam si noi ceva din dragostea Printului Charles pentru superbele tinuturi ardelene.

8 COMMENTS

 1. Cel mai bine ar fi sa ne ataseze coroanei britanice si sa ne scape astfel de basel….dar toata tara,nu doar Transilvania!(glumesc desigur)
  Am un sentiment ciudat,cum ca se tot incearca de ceva timp incoace o “tratare”separata a Transilvaniei de Romania! Poate e o perceptie gresita,dar eu asta simt!
  Vad ca e mare batalie pe investitori in partea de vest si in centru,dar in est la saraci,sau in frumoasa delta sau pe litoralul nostru minunat,spre deloc.Acum ne-a mai venit si pleasca cu Rosia Montana si toata minele cu resurse de materie prima de top,si astea tot in Transilvania.

 2. Dincolo de orice alte posibile motivatii, fie de origini, fie hedoniste, e intr-adevar foarte vizibila slabiciunea eternului print pentru Transilvania. Si de ce n-ar avea o slabiciune? Sunt intr-adevadevar superbe. Chiar si neingrijite unele zone, datorita faptului ca n-au fost calcate de om, si-au pastrat o puritate un pic mai greu de gasit intr-o lume postmoderna.

 3. Printre familiile ale caror blazoane sunt postate in biserica reformata din Cluj-Napoca se numara si cea a nobililor Rhedey, care sunt stramosi ai… actualei case regale a Marii Britanii. La 1 septembrie 1812 se naste la Sangeorgiu de Padure (judetul Mures) Claudia Rehedey, care este stra-stra-strabunica printului Charles de Wales.
  Cauta originea mamei lui Vlad. Surpriza garantata.

 4. Daca este ruda cu Dracula nu stiu dar stiu un singur lucru republica in aceasta tara este sinonim cu furtul, coruptia si saracia iar cei 21 ani de la lovitura de stat din decembrie 1989 stau marturie. Asa ca desi nu eram un simpatizant al monarhiei intamplarile recente(din mlastina Romaneasca) m-au facut sa fiu si spun…… sa se repare o nedreptate si sa fie reinstaurata monarhia.Cui ii este frica de Regele Mihai…securistilor(Base securistul),hotilor si imbuibatilor regimului fost si actual.Jegosilor penali care dupa 1989 au adus Romania in stadiul actual mizera,indatorata si stand la cozile saraciei pentru un sac de cartofi s-au trei paini le spun sfarsitul va este aproape veti atarna in streang!

 5. Nu e o invitație turistica ci la a cumpăra proprietăți .

  Am impresia ca au pus ochii pe pământurile transilvane unice in lume și le vor cumpăra ca investiție de criza la preț redus .

  Nu turismul ii interesează ci pământurile strămoșești .

  Beliti ochii la ce votati în loc sa va bucurati ca va cumpăra străinii pamat-uriule

 6. Printul Charles este cu siguranta un mare iubitor al naturii.A gasit un colt de rai la noi in Transilvania unde se poate bucura de liniste si de frumusetea peisajelor.
  De turism nu se ocupa Blonda preferata a lui Base?Cea cu
  “multiple calitati”?:)

 7. Da da vrea sa ne cumpere tara! Vrea sa cumpere Transilvania!
  Sa-l dam fara! Sa nu mai vina!

  Multa prostie mai este in tara asta!

  Eu vreau sa vina ceasul acela cand vom reveni in legalitate. Romania este monarhie de drept iar faptul ca regele a fost alungat ar trebui indreptat de poporul roman. Poate de asta e suparat si Dumnezeu pe noi.

  Iar pentru cei carora le este frica ca le cumpara printul tara, stati fara grija, el este duce si are pemanturi destule.
  Cred ca sufletul il trage in Transilvania si nu pamantul sau proprietatile.

 8. Stiti ce rimeaza cu “Dracula”, nu?! Liber la rime, din partea mea, pentru smecherul ala, a carui mamica l-a plimbat pe Ceausescu in trasura pentru niste capsuni pe care nu le-a mai luat! Ma-sa cu Ceausescu, fiul cu Basescu! I HAVE FILLED MY HEART WITH HATE!

Leave a Reply