Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) îi cere premierului Dacian Cioloş demiterea, “de îndată”, a ministrului Justiţiei, Raluca Prună deoarece temele propuse de ea în dezbatere nu ar avea legătură cu obiectivele sistemului judiciar. AMR mai susţine că Prună ar fi generat “o ruptură adâncă” între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi.

“Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) îi solicită domnului Dacian Cioloş, prim-ministrul României, eliberarea de îndată din funcţie a doamnei Raluca Alexandra Prună, care – prin recomandările pe care le formulează, cu nesocotirea evidentă şi gravă a principiilor în lipsa cărora nu pot fi definite şi dezvoltate valorile statului democratic – a probat că nu înţelege rolul şi locul justiţiei în societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbătute şi detaliate de doamna ministru Raluca Alexandra Prună, ca parte a agendei ministeriale ori a celei personale, nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar”, arată AMR, într-un document semnat de judecătorul Gabriela Baltag, preşedintele asociaţiei.

AMR mai susţine că între actualul ministru al Justiţiei şi corpul de magistraţi sunt diferenţe ireconciliabile.

“Suntem nevoiţi să afirmăm, cu profund regret, că între actualul ministru al Justiţiei şi corpul de magistraţi – cea mai importantă componentă a sistemului judiciar, fără de care funcţionarea acestuia în parametri de legalitate este imposibilă – sunt diferenţe ireconciliabile, izvorâte, printre altele, din comportamentul adoptat de doamna ministru, care, în mod nejustificat şi, prin urmare, nepermis, transmite denaturat, nereal (de multe ori) situaţiile ce i-au fost aduse la cunoştinţă în mod documentat, deşi respectivele împrejurări nu erau/ nu sunt de natură să ridice nicio îndoială ori să determine interpretări diferite sau contrare faţă de sensul în care au fost formulate şi argumentate”, potrivit AMR.

Asociaţia susţine că Raluca Prună a dovedit că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în normalitate.

“În cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministru Raluca Alexandra Prună a generat, ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la înălţimea funcţiei asumate, fără a înţelege impactul acestora în societate şi, mai ales, consecinţele ce se răsfrâng asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametrii unei stări de normalitate”, scrie în document, potrivit news.ro.

AMR precizează că trage un semnal de alarmă privind pierderile la care este expusă România prin păstrarea, în continuare, în fruntea Ministerului Justiţiei,  a Ralucăi Prună.

“Este timpul ca doamna Raluca Alexandra Prună să înţeleagă că funcţia publică pe care o ocupă presupune mai mult decât o interpretare personală a ordinii sociale sau o deformare a realităţilor, că responsabilitatea şi rigoarea acestei funcţii o obligă să părăsească imediat locul pentru care a dovedit că nu are vocaţie, dar, mai ales, dăruire”, se arată în finalul documentului.

viewscnt

7 COMMENTS

 1. Sunt mai multe sindicate(asociatii) in magistratura poate ca altii sunt de acord cu modificarile propuse de pruna acum vad ca a facut unele in zona eliberarii conditionate luandu-le magistratilor statutul de decidenti in privinta eliberarilor si intarind rolul unor comisii de eliberare care urmaresc detinutul in tot decursul timpului de detentie deci acstera sunt9ar trebui sa fie) mult mai bine informati daca aceste conditii de eliberare sunt conforme cu legea.De asta s-a suparat oare AMR ?

 2. Cel mai curajos ministru al justitiei cu idei deosebite si cu realizari remarcabile este pusa la zid de niste magistrati manjiti de banii puscariasilor !

  • Pruna, mama ordonanţelor, cântă mai mult decât “perfect” la taragotul unor “forţe obscure” într-un stat în care libertăţile şi drepturile omului se doresc a fi un lux.

   Pentru Prună şi celor asemena ei:

   ROMÂNIA, ULTIMUL BAL
   de Adrian Paunescu

   În loc să fim o ţară numai fraţi,
   Simţim, în noua epocă barbară,
   C-am fost, în viaţa noastră, blestemaţi
   S-ajungem chiriaşi la noi în ţară .

   Din tot ce facem, nu avem nimic,
   Ne macină străine interese,
   Făina noastră n-are spor nici pic,
   Nici pâinea în cuptor nu ne mai iese.

   Trăim acelaşi tragic simţământ,
   Sub politicieni şi sub contabili,
   Că noi, ca neam, avem destinul frânt
   Şi suntem de prisos şi nerentabili.

   Umili, ne cerem scuze de la toţi,
   Că nu ne-au chinuit destul în viaţă,
   Şi ne conduc nişte fanarioţi,
   Ce pe cei mici trădarea îi învaţă.

   Poet nebun, ce vorbe mai îndrugi,
   De zici că eşti din neam ce nu se lasă,
   Când am ajuns în ţara noastră slugi
   Şi suntem cerşetori la noi acasă?

   Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum,
   Dispuşi să emigreze se arată,
   Mormintele se pregătesc de drum,
   În România deromânizată.

   Sus-puşii nu mai au nimica sfânt,
   Ca pe cravate, jurământu-şi schimbă,
   Nu mai avem nici fabrici, nici pământ,
   Vorbim şi limba noastră-n altă limbă.

   Şi-acum se-aude clopotul fatal,
   Vin vremuri de urgie şi de grindeni
   Şi este seara ultimului bal,
   Din zori, vom fi români de pretutindeni.

   Probabil, mâine-aici va fi pustiu
   Şi toţi în pribegie vom porni-o,
   Drum bun, popor pierdut la un pariu,
   Adio, mamă patrie, adio!

 3. Și unde este opoziția acestui ”guvern” mai precis acestor oameni.?? D-ul Dragnea se bucură pentru el și pentru ”domnii” din jurul lui, pe cei din Pnl nici nu-i mai pun la socoteală, dar țara a mai pierdut un an din cei 26. Am ajuns rușinea Europei. Nici un partid nu vorbește de dezvoltarea României, nu de industrializare ca este prea mult, ci doar povești de ”dreapta” si ”stânga”. Doar povești!! Și tot ei o sa ne ceară votul în decembrie..Vai de țara aceasta și de strămoșii ei ……Nebunul de Ceaușescu în 30 de ani a dus România în primele locuri….

 4. Degeaba i se cere demisia! Este imaginea practicii reale în justiţie începând cu anul 2004 ! Că acum a ieşit la vedere, că s-au dat cărţile pe faţă e strict problema celor care sunt deranjaţi de adevărul practicat în justiţia judecatorio-tribunalo-harababură-împărţeala dreptăţii în favoarea escrocilor şi fabricanţilor de acte!
  Apropo: s-a dat măcar o hotărâre judecătorească irevocabilă privind recuperarea reală a furăciunilor din CNADNR sau în alte speţe cum ar fi casa din Mihăileanu sau şi vânzări anterioare cu acte posibil dubioase? Cum e posibil ca în urma unor acte fabricate, dar nu în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive anterioare, să rămâi fără moştenire prin hotărâre judecătorească definitivă considerat de judecători ca fiind de rea credinţă doar pentru că pe banii tăi ai cerut expertiză medico-legală la acte cu motivaţii dubioase? Nu e vorba de averea lui voiculescu care au luat-o aproape cu japca ci de realitatea din teren!
  Apropo, cum poţi tu/voi judecători să lăsaţi în libertate un criminal, un ucigaş, violatorii şi toţi dovediţi prin video, acte legale-reale de care nu se ţine cont, sau martori reali?
  Apropo, cum consideră judecătorii români în a căror ţară moneda naţională este LEUL şi pe toate clădirile scoase la vânzare preţul e în EURO ? Este legal aşa ceva? Sau după modelul Isărescu prin 2008-2012: in 2017 cu siguranţă introducem moneda euro în România şi anul ăsta tot vorbele lui: nu am fost şi nu suntem pregătiţi pentru moneda euro! HALUCINANT STIL ROMÂNESC !
  Ţară şi politicieni-tehno de râsul curcilor să nu spun de…”rahat”dungat cu cacao expirat !
  Atât de multe mizerii în toate domeniile se practică în ţară încât nu cred că vor mai fi apăraţi niciunii de popor!

 5. Well, daca tinem seama de formația dlui Ciolos, la scoala franceza, adică, acesta ar trebui sa meargă pana la capăt cu incăpățânarea si s-o mențină pe Pruna in funcție cu riscul de a-si pune toata casta judecătorilor in cap. Sarkozy a facut la fel, modelul e deja testat; daca, insa, e mai deștept decat pare si vrea sa rămână la guvernare si după alegeri, va face un gest de “bunăvoința”. Recte, o va demite pe FB, apoi va aduce, cum are obiceiul, la miez de noapte, propunerea numărul trei de la începutul mandatului, pe madam Laura Ștefan; bucuroase ca au scăpat de tâmpită, doamnele Gârbovan si Baltag, presedinte ale asociațiilor rasculate, vor tăcea naibii din gura măcar o luna, pana ce nou venita va pune in aplicare OUG-urle rămase de la Pruna si politica faptului împlinit va triumfa. Cum dna judecător Cătăniciu s-a retras din comisia juridică de la dezastrul Guseth, iar Șerban Nicolaie nu e niciodată luat in seama la Interviurile de job ale aspiranților la scaunul “justiției ” Ciolos poate dormi liniștit. Nici sa-si puna calul ministru, pe modelul Caligula, si tot nu-l va impiedica nimeni sa vina la cârma viitorului guvern-poate, doar, judecătorii sa-l taxeze, intr-un sfârșit, pe Johannis pentru găinăria cu casa de la Sibiu si-așa sa se destrame gasca tâmpiților din subordine. Aferim!

 6. … o tara de oameni normali la cap, una ca asta n-ar fi avut cum sa ajunga in asa pozitie, dar cum nu suntem normali, asta-i tigania de la noi.E simplu, atata vreme cat nu recunoastem ca suntem idioti, n-avem nicio sansa sa mai corectam ceva.Bubuie presa de 26 de ani despre iditotenia si hotia din Romania si noua ne place in continuare asa.Sa fim seriosi!

Leave a Reply