Președintele Klaus Iohannis le-a răspuns celor din Guvernul Dăncilă, după ce Executivul a afirmat că președintele blochează rectificarea bugetară și astfel nu poate fi modificat bugetul pentru plata salariilor sau pensiilor.

”O nouă minciună marca PSD și o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Guvernul îi minte pe români și guvernează cu cinism. Guvernul poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT, cu excepția zonei de securitate națională. Citesc că nu poate să dea pensii, salarii, bani la școli și spitale că eu nu am dat aviz. Este o mare, mare minciună. Pot face rectificări pe pensii, salarii, pe agricultură, atenție – aici se prefigurează o catastrofă națională. Pe ei nu îi preocupă asta, îi preocupă ce fac eu cu CSAT-ul. Doar incompetența nu cred că este o explicație suficientă. Prima ipoteză este că cei din guvern nu citesc legile. A doua ipoteză este mult mai gravă, ține de construcția însuși a bugetului. Am atras atenția de la început că PSD construiește un buget iresponsabil. Am atras atenția că vor ajunge în situația de a nu plăti pensii și salarii. Cred că este mai probabilă decât prima. Este inadmisibil să construiască o întreagă poveste publică la televizor că președintele blochează rectificarea bugetară. Minciună. Se pot rectifica și banii de pensii și banii de școli, fără aviz de la CSAT. Dar, având acest guvern incompetent, eu nu pot da aviz pentru securitatea națională în CSAT fără o analiză. Atenție, aviz pentru securitatea națională. Noi ne descurcăm oricum ( la Administrația Prezidențială – n.r.)” a spus Klaus Iohannis.

6 COMMENTS

 1. I-au dat-o vineri seara crezand ca intoxicareava ramane asa, la discretia lor. Dar ce sa vezi, Johannis a raspuns prompt a si contraatacat le-a zis-o f. bine. Acolo e stilul primaritei din Bucuresti, clar, n-am niciun dubiu… probabil a vrut sa o ajute pe buna sa prietena. Ei uite ca s-a intors ca un bumerang. Urata specie mai este politicianul venit din presa ori cel care a trecut prin scoala ca gasca prin apa. Cum e sa pici trapta I si treapta II deasemenea examenul de admitere iar intr-un tarziu sa te ia un amic sa te faca premier, adica sa-ti puna in mana soarta a 20 milioane de suflete. Cum e pentru Romania, nu pentru ei.

 2. Cica, sa sa mai sustii politicienii sau partidele politice! Aceste legi sunt tocmai de prin 2003-2004 si nu se vor schimbate! Pare ca toti cei care fac legi sau aplica legea,au o intelegere privind diminuarea populatiei romanesti din tara in baza unor interese straine! Parca legea te invita sa te protejezi(a se citi,sa iti faci dreptate) singur dupa metoda ochi pe ochi! Sunt legi demne si onorabile pentru scaunari, de asta si-au dat deja ndemnizatii uriase dar nu m-ar mai ra sa isi ia paza corporala platita tot din bugetul statului! Ce scarbe lacome! Posibil ca politistii sa fie trasi la raspundere ca si complice la omor deoarece au fost de fata si nu au actionat!
  https://www.cotidianul.ro/ucis-de-socru-in-fata-politistilor/

 3. Ce te astepti de la doi condamnați la pușcărie Valcov și Dragnea…Ce sa meargă bine? Afacerile lor cu statul

 4. Saracu’ iohanes, el si fanii lui vorbesc despre cit de bine stapineste Dancila limba romana. Dar cum o stapineste POLITRUCUL de la Cotroceni? Hai sa ridem, inca odata cu profesorul si inspectorul scolar iohahahanes:
  “…ține de construcția însuși a bugetului.” Recunosc, pentru un profesor e mai grea limba romana decit pentru un inginer, dar, totusi … 🙂

 5. cel pus de securisti are mare grija de banii, avantajele si privilegiile securistilor – normal.
  sub slogane precum “lupta impotriva coruptiei”, “siguranta nationala” se poate face orice.

  a mai fost unu care murea de dragul “interesului national”…. toti sunt mari patrioti pina cind vine momentul sa vinda vinda cite ceva f f ieftin stapinilor lor din afara, sa le dea vreun plocon celor cu ajutorul carora au ajuns unde au ajuns si pe linga care sunt si ei cineva si se mai si aleg cu cite ceva la tescherea….

Leave a Reply