Poliția britanică a anunțat că tratează ca pe un atac terorist o explozie produsă luni seara la sala de concerte Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande, transmit agențiile de presă internaționale. Un bilanț actualizat al poliției confirmă că incidentul s-a soldat cu 19 morți și aproximativ 50 de răniți.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispozitie un numar de telefon pentru a comunica orice detaliu cu cei care stiu daca exista cetateni romani afectati de atentat.

MAE român reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Ariana Grande a postat pe Twitter :

 

4 COMMENTS

 1. Cea mai buna cale de urmat in lupta anti-terorit pe care occidentul trebuie sa o urmeze este sa nu mai finanteze si inarmeze teroristi..asta pt inceput.Acum,sigur e atentat..poate ca nu e..trebuie sa asteptam sa vedem cine revendică…si ce informații mai apar……
  Eu o mare durere si e foarte trist ca oameni absolut nevinovați,inocenți ajung victimele acestui monstru odios numit terorism….păcat mare păcat…
  Poate daca lumea asta liberă democrată si occidentală ar încet a sa mai finanțeze organizații teroriste,miscări radicale pe care cu mare ipocrizie le numesc-“opoziție moderata”daca nu ar mai antrena finanța si inarma diferite grupari organizatii de asa-numită opozitiei,daca daca nu ar fi intervenit in politica statelor orientului mijlociu distrugînd statu-quo-ul existent,pe fondul căruia s-a creat un vid de putere,instabilitatea politica,care a conduc la proliferarea miscărilor radicaliste extremiste..
  Daca de exemplu SUA NU ar mai inarma statul terorist wahabist,si extremist arabia saudita…statul promotor al superiorității sunită al miscarilor salafi/wahabiste,finantatorul al queda isis etc etc etc…poate ca atunci in Europa acest flagel nu ar fi ajuns sa împrăștie moarte si haos…

 2. Este intr-adevar groaznic ce s-a intamplat! Parerea mea este ca Ariana Grande nu trebuia sa sustina concertul. Teroristii s-au sesizat la concertul ei vazand ca solista se autoproclama cum ca ea ar fi ariana si probabil ca de-aia s-au suparat!

  P.S. Dati-mi voie ca in semn de solidaritate cu victimele acestui atentat sa declar: “Je suis Charlie!”. Sper ca declaratia mea sa le ajute cu ceva pe victimele atentatului din Manchester, greu incercate de aceasta situatie!

  Respekt

 3. Expulzarea in masa a tuturor musulmanilor este singura solutie viabila. Cu politicienii din ziua de azi, nu se va face. Rezulatul va fi razboi civil in toata Europa. Mai putin tarile din Estul Europei.

 4. Exact cum tot soun de acum un an: s:a trecut la o noua faza: teroristii care nu mai mor in atentate. Ba deturneaza camioane si apoi “scapa”, ba au device/uri controlate… faza e ca prin Europa nu se mai arunca in aer, ca atunci aveai corpul si stabileai clar provenienta atentatului.
  De vreun an, ce sa vezi, e penurie de “martiri”. Nu mai “vor” sa moara pt Islam in UE
  Nu e ciudat?
  Mai vedem la urmatorul. Ca sigur vor urma, din pacate. Si din considerente logice, ca UE nu face nimic sa-i opreasca. A, ba da, face: am citit azi ca e o frenezie pe feisbuc sa pui o poza cu o panglica neagra cu urechiuse de iepuras. Asta creca sigur obsa-i intimideze pe daesh!!!

Leave a Reply