22 mai 2017.

Au trecut 25 de ani.

Incredibil…

Cand incepi sa numeri anii care au trecut si te uiti in urma ce ai facut… si cate ti-ai mai fi dorit…

Acum 25 de ani incepeam sa lucrez in “presa mare”.

Pe 22 mai 1992 ma angajam colaborator, fara carte de munca, la Evenimentul zilei. Eram tinar student la jurnalistica.

Am tras o luna ziarul “in orb”. Am muncit ca si cum cotidianul ar fi iesit pe piata. Un exercitiu extrem de util, cu 12-14-16 ore de munca. Ne biciuia Cristoiu ca pe hotii de cai. Si ne-a prins foarte bine.

Pe 22 iunie a aparut primul numar. Ce spectacol, ce entuziasm!

Din 1992 m-am specializat ca jurnalist pe probleme militare si de securitate. Si au trecut 25 de ani de experiente unice in acest domeniu. Sper ca Bunul Dumnezeu sa fie la fel de generos si pe viitor.

Fotografia e din 2003 din Khandahar, Afganistan. La 48 de grade Celsius, ca reporter de razboi, alaturi de trupele romanesti. Fusesem invitati in 2002 la Praga sa aderam la NATO. In 2004 se ridica drapelul nostru la Cartierul General de la Bruxelles.

Respect diplomatilor si politicienilor care s-au implicat profesional si personal cu daruire maxima in acest efort. Si Armatei Romane, atat de apreciata in NATO pentru seriozitatea si performantele ei! Am insotit aceasta institutie fundamentala ca jurnalist de la primul efort de integrare euroatlantica. Am fost acolo, la Bruxelles, in 1994, cand Romania a semnat prima Parteneriatul pentru Pace. Ne intorceam acolo, unde ne era locul, in Europa civilizata, libera si democratica.

#WEARENATO si acum, dupa 25 de ani

4 COMMENTS

 1. Domne da fac astia de la Toyota niste offroad-uri jos palaria! Preferate si in 2003 de presa, din 2014 de Isis, oriunde este un conflict lumea se bazeaza pe toyota. Bravo lor!
  Reclama mai buna nu se egzizta!
  Cand o sa vad un Duster intr-un conflict armat, fotografiat de presa, o sa ma simt mandru ca-s roman!:)
  Deicamdata ma simt bine ca 80% din taxiurile din Canare sunt Loganuri:))
  Restul tot Toyota, c’est la vie:)

 2. Off topic: transmite-i lui Mr. Ciuvica ca aia de la Kazmunay Gaz sunt kazaHi, nu caZaci:)
  Cazacii aunt aia din Kazan, Ucraina etc iar Kazahii sunt din Kazahstan.
  Ca tot ii dadea cu “cazacii de la Kazmunay”
  Pam-pam:)

 3. Toate bune si frumoase, este foarte interesanta constientizarea trecerii timpului peste noi intr-un mod folositor personalitatii noastre. Va doresc cel putin inca atatia ani prodigiosi insa, am o observatie. #WEARENATO daca era fara hastag, era mai interesant.

Leave a Reply