Fostul sef SPP dezvaluie un mecanism de razbunare personala, manipulare, diversiune si afectare a sigurantei nationale in cazul atacurilor lansate de presedintele PSD la adresa SPP si a conducerii acestui serviciu.

Generalul Dumitru Iliescu pe Facebook :

DEZINFORMARE, MANIPULARE, SAU ADEVAR!!!???

Desi nu sunt un apropiat al domnului Dragnea, il stiu ca un om ponderat, echilibrat si greu de convins, daca nu ai argumente. De aceea nu il suspectez de o decizie luata din alte consideratii, vis-a-vis de Serviciul de Protectie si Paza, decat cele expuse in mod public. Nu pun la indoiala faptul ca este convins ca informatiile pe care le-a primit, in legatura cu aceasta tema, sunt adevarate. Nu am niciun motiv sa apar actuala conducere a SPP, nu stiu daca acuzatiile formulate impotriva celor din conducerea institutiei sunt adevarate sau nu.

Ceea ce stiu este faptul ca subordonarea acestei structuri a fost permanent tinta unor persoane cu functii de conducere in Ministerul de Interne. De asemenea cunosc manevrele care se fac pentru realizarea acestui obiectiv.

Este interesant modul in care au ajuns informatiile, care i-au determinat pe domnul Dragnea si pe doamna Dancila sa ia decizia de a renunta la protectia asigurata de catre SPP.

Din datele pe care le am, domnul Dragnea a fost informat in faza initiala de un fost ofiter al institutiei. Desi domnul Dragnea a refuzat, la numirea in actuala functie, protectia SPP, a solicitat, totusi, sa ii fie desemnat un aghiotant in care avea incredere. Conducerea SPP s-a conformat, si a desemnat ofiterul respectiv ca aghiotant la Presedintele Camerei Deputatilor. In anul 2015, in perioada in care domnul Victor Ponta era internat in spitalul din Turcia, domnul Dragnea i-a facut o vizita acestuia. Ofiterul SPP l-a insotit, dar in mod ilegal. Si-a luat concediu, nu a solicitat aprobare pentru deplasarea in strainatate, conform regulamentelor militare, si nu a informat conducerea SPP despre aceasta misiune.

Nu am nicio indoiala ca i s-ar fi dat imediat aprobarea si ca s-ar fi luat toate masurile ce se impun pentru o astfel de activitate. La intoarcerea in tara, ofiterul a fost chemat de directorul Serviciului si convins sa demisioneze. Aici cred ca a gresit domnul general Pahontu! Eu l-as fi trecut imediat in rezerva, urmand procedura legala, si i-as fi facut plangere penala la parchetul militar competent.

Dupa trecerea in rezerva, domnul Dragnea l-a ajutat pe acest fost ofiter SPP sa fie numit Secretar de Stat in Guvern si membru in mai multe consilii de administratie. La scurt timp, dupa aprobarea demisiei din SPP, a fost contactat de ofiteri dintr-o alta structura de informatii, si i s-a propus sa colaboreze cu ei.

Din acel moment domnului Dragnea i s-au furnizat o serie de informatii referitoare la actiunile ilegale ale conducerii SPP, indreptate impotriva demnitarilor protejati. Nu cunosc daca informatiile furnizate sunt corecte sau nu, dar cunosc modul in care o informatie falsa se poate prezenta ca adevarata. Sunt mai multe procedee, dar cel mai uzitat este acela al trimiterii informatiei prin mai multe canale, imbracata in forme diferite, dar in esenta cu acelasi continut. Venind din surse diferite, informatia falsa devine credibila, mai ales daca in continutul ei sunt si aspecte total nesemnificative, dar care sunt corecte si se pot verifica, iar aspectele de interes chiar daca nu se pot verifica devin credibile potrivit rationamentului conform caruia daca primele sunt adevarate inseamna ca si urmatoarele sunt la fel. Aici putem avea de-a face cu o actiune planificata de dezinformare, de manipulare, pentru realizarea scopului pe care l-am mentionat anterior.

Insa pentru a ne convinge daca lucrurile stau asa sau nu, este necesar ca Parlamentul, prin comisiile de specialitate competente, sa deruleze o ancheta in acest sens si sa-i audieze pe ofiterii de protectie si pe aghiotanti daca cei din conducerea SPP le-au cerut date despre demnitari, altele decat cele pentru indeplinirea misiunilor de protectie.

In acelasi timp, avand in vedere faptul ca s-a renuntat la protectia din partea organului de stat abilitat sa faca acest lucru, este necesar ca structura competenta din Parchetul General sa inceapa cercetarile pentru a determina persoanele din SPP, ale caror actiuni ilegale au condus la luarea acestei decizii de catre Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si de catre membrii Guvernului in frunte cu Primul-ministru, aceasta decizie punand in mod evident in pericol Siguranta Nationala, prin crearea unei stari reale de vulnerabilitate in ceea ce priveste protectia demnitarilor, parte componenta a actiunilor menite sa o realizeze!!!

6 COMMENTS

 1. Vedem cu totii ca incepand de la primul om in stat pana la majoritatea urlatorilor privind statul de drept si suveran,respectarea drepturilor omului si nivel de viata! Pentru ca zilnic se afiseaza intreruperi,se pune o intrebare decenta:
  – De ce nu functioneaza toate serviciile de utilitati(gaze,curent electric,apa)in capitala Romaniei ca exemplu de seriozitate?
  S-au invatat toti doar cu sloganuri urlatoare?
  Sloganistii urlatori nu au nimic in comun cu viata cetateanului,dar,se agata de viata cetateanului pentru a-si atinge scopurile! Si scopurile sunt enor de multe dar in crestere!

 2. Daca SPP nu are nimic pe “chelie”, la toate aceste acuzatii de manipulare sau informatii false, ar trebui sa iasa cu o declaratie de presa, ceea ce este putin probabil.
  Tare mie frica, ca asa cum bine ii sade unui serviciu care se respecta, sa nu se fi implicat in tot felul de “jocuri” mai mult sau mai putin ilegale.

 3. S-a informat ca M.Ap.N. are pensia medie 3.700 lei, cu 500 lei mai mult ca anul trecut. Dar se evita sa se spuna ca media pentru muilitarii de cariera este mult sub 3.000 lei. Neavand Casa de Pensii, magistratii militari, consilierii si secretarii de stat civili (numiti pe criterii politice) intra tot in aceasta situatie, DEFORMAND-O MULT ! Ca ofiter, iesit de mult timp la pensie, si care am jumatate din pensia medie, ma deranjeaza oarecum la ureche, ceea ce nu poate fi vorba si despre colegii mei, militari de cariera. Cei care au iesit de mult timp, aveau un venit cat jumatate (in dolari) fata de functiile corespondente de acum. Asta e. Un colonel, un maior iesit acum 20 ani are mai putin decat un plutonier major iesit acum. Nu tot timpul s-a acordat indicele de inflatie (perioada Boc), iar actualizari dupa activi la MApN nu au fost niciodata dupa ’89. Numai la magistrati. De asta spun ca nu ar trebui bagati in aceeasi situatie cu militarii de cariera. Cei de la Casa de Pensii MApN nu pot face asta. Nici macar recalcularea dupa ultima lege (2016) nu au facut-o REAL la toti, neavand timp. Mai trebuie spus ca militarii au contribuit foarte mult, dar nu direct la buget, ci indirect, prin MApN !

 4. Intrati pe Evz.ro, la: „Cercetarile puteau duce la Monica Macovei. Faptele care arata ca L. C. Kovesi era direct interesata de inchiderea dosarului Microsoft.”
  Pe Cotidianul.ro: “Golban si noi contra FDGR si Klaus Johannis.”

 5. Domnule Tudor, incercati sa ne manipulati? Dvs. spuneti una, Dumitru Iliescu spune alta! Dvs. spuneti ca D.I. dezvaluie “un mecanism de razbunare personala … in cazul atacurilor lansate de presedintele PSD”, dar D.I. spune, in realitate, ca “nu il suspectez de o decizie luata din alte consideratii” Trecind peste stapinirea precara a proprietatii termenilor in limba romana de catre D.I. (consideratii vs considerente), remarc obiectivitatea si impartialitatea de care da dovada fostul sef SPP.
  Asa incit, ideea cu razbunarea personala a lui Dragnea, DEVOALATA de Dumitru iliescu, ramine, indiferent cum ai da-o si din ce unghi ai privi-o, o minciuna! PE ROMANESTE! Nu mai incercati, ca nu tine! AVEM LECTURI, chiar daca n-am facut cursuri la SRI!

  • fiecare interpreteaza cum considera si cum poate postarea generalului iliescu. dar cuvintele manipulare, informatii false si altele raman. daca nu le vedeti, nu e problema. nici o alta scoala nu va ajuta

Leave a Reply