Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu spune că în ultimele zile s-a desfășurat o campanie furibundă la adresa candidatului liberal la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, prin care i s-au adus acestuia acuzații contradictorii, el exprimându-și speranța că CNSAS va clarifica nelămuririle existente.

“De vreo zece zile e o campanie furibundă în România, în care aflu despre Marian Munteanu fie că e înalt, fie că e prea mic, fie că e ultraortodox, fie că a colaborat cu comuniștii, cu Securitatea lui Ceaușescu — lucruri care se bat cap în cap — fie că e legionar, fie că e comunist. Deci, de la o extremă la alta. Aștept și eu cu interes. Poate după 26 de ani de la Revoluție, CNSAS și cu celelalte instituții ale statului, plătite din bani publici, ne vor spune cândva adevărul, fiindcă este inadmisibil ca cetățenii să rămână în această incertitudine după atâta timp”, a afirmat Atanasiu, care l-a însoțit pe candidatul PNL la Primăria sectorului 4, Răzvan Sava, la Biroul Electoral Municipal, pentru depunerea candidaturii.

El a reamintit că PNL și Marian Munteanu au făcut solicitare CNSAS în vederea clarificării acestei situații. ”E inadmisibil să trăim din bârfe și speculații”, a adăugat Atanasiu.

Acesta a menționat că, în acest moment, nu este cazul să se vorbească despre un alt candidat.

“Marian Munteanu a spus foarte clar: ‘Dacă există vreun document sau o instituție care să certifice că eu am vreun amestec în trecutul meu cu lucruri dubioase și rușinoase, îmi retrag imediat candidatura și dau în judecată pe cel care mă calomniază în acest fel’. Dacă își va retrage candidatura, normal că va trebui să schimbăm candidatul, dar la ora asta nu e cazul. Nu și-a retras candidatura și nu cred că este cazul să discutăm despre un alt candidat”, a mai precizat liberalul.

Și Răzvan Sava, actualul primar general interimar al Capitalei, a declarat că nu are informații despre o posibilă retragere a lui Marian Munteanu.

“Nu s-a luat o hotărâre ca să facem o campanie unitară pe București. Fiecare candidat își face campania pe sector, unde candidează. (…) Domnul Marian Munteanu este candidatul PNL la Primăria Generală“, a mai spus el.

8 COMMENTS

 1. Si…. si… Dupa 25 ani incepem sa intelegem din ce in ce mai clar ca Marian Munteanu este exact ceea ce trebuie, cand trebuie sa fie. Un fariseu si un oportunist. Ca sa nu il suspectam ca este doar un joker…
  PNL s-a umplut de penibil si de ridicol in aceasta campanie. Pana la toamna se alege praful de tot.

  • Acest asa zis PNL nu s-a umplut acum de penibil ci a inceput sa dea afara de preaplin penibil,oportunism si fariseism! Si ce era mai potrivit pentru asa zisii liberali decat un specimen al acestor calitati! “SUCCESURI” Atanasiule!!!

 2. Rămâne ca-n tren; nu c-ar conta sfatul meu sau al altora, dar nu se găsește nici un profesor de istorie, sau chiar vreun istoric prin tot PNL-ul care sa-l lămurească pe Athanasiu cum e cu ideologiile radicale? Care nu se bat de loc cap in cap, ci se completează reciproc si duc la rezultate cunoscute de toata lumea in afara lui Atanasiu, care transpira si se bâlbâie mai rău decât Bula la tabla, la ora de istorie a patriei, oridecateori încearcă sa le diminueze retoric. In aceeași ordine de idei: nu e nimeni in Cișmigiu, printre pensionarii care joaca table, sa-i explice aceluiași domn, colegul lor de generație, cum ca sula (de cizmărie, desigur) n-are nimic de-a face cu sub-prefectura, tot așa cum Marian Munteanu n-are nici in clin nici in mâneca cu postura de primar la care-l împinge PNL-ul? Doar ascultându-l pe acesta cum zicea deunăzi la A3 ca va face democrație “participativa” invitând toata ziua societatea civilă/oamenii la primărie sa “decidă” ei ce vor de la administrație si te trăsnește asemănarea cu Turnul Babel! In general, nu se găsește nimeni in tot PNL-ul sa-l tragă in culise pe Athanasiu pana nu cade scena cu el cu tot?

 3. Pe modelul spalarea banilor , la noi s a inventat spalarea suspectilor.Astfel incat dizolvi repede un partid corupt, capusezi un partid istoricPNL-ii distrugi liderii si partidul si iesi din cocon CURAT CA LACRIMA ! Astfel vom avea un nou blaga, flutur,anastase, videanu,berceanu, boc si cu putin noroc… base care e urmarit penal pentru o fapta prescrisa.

 4. Si SCATanasiu este ba prea gras, ba prea urat, ba scuipa cand vorbeste, ba e prost de bubuie.si din pacate reprezinta un partid( fost istoric) in deriva totala.Dumnezeu sa il odihneasca( pe partid).

 5. Athanasiu, ce sa zica si el?! Mai mult decit ii permite neuronul solitar si trist (singuratatea e ingrozitoare!!), nici Dumnezeu nu asteapta de la el! Dar ce-i de mirare? La asa pnl, asa orator. Vorba lui Drumes: “sacus peticusqve!” Doamne, ocroteste-i pe romani!

 6. Ce-i cu dl. Atanasiu vine de la pension ? Credeam ca-i mai cu picioarele pe pamant.
  Un sigur lucru vreau sa spun; Sub orice critica renuntarea d-lui Munteanu la candidatura la primarie. La un moment dat s-a enervat si a inceput sa profereze tot felul de amenintari si sa spuna unele nespuse pana acum. Interesant putea foarte bine in 26 de ani sa spuna tot ce doreste, sa incrimineze, sa devoaleze insa, nici azi n-a facut-o.

Leave a Reply