Conform primelor informații, un dispozitiv exploziv artizanal a fost găsit la metroul din Sankt Petersburg. O explozie s-a produs luni într-o staţie a metroului din Sankt-Petersburg, soldată cu cel puţin 10 victime. RIA transmite că 10 persoane au fost rănite, în timp ce agenţia TASS relatează că, potrivit informaţiilor preliminare, 10 persoane şi-au pierdut viaţa, scriu agentiile de presa europene.

Agenţia RIA a relatat că, aparent, ar fi avut loc explozii la două staţii de metrou din oraş. Trei staţii de metrou au fost închise, potrivit portalului media local Fontanka. Potrivit Reuters, la staţia de metrou Sennaia Ploşciad se aflau opt ambulanţe. Fumul a umplut mare parte din staţia de metrou, care a fost evacuată. Potrivit DPA, numeroase alte staţii de metrou erau pe punctul de a fi închise.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu şrapnel.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost informat cu privire la această situaţie, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Life News, un portal având legături strânse cu serviciile de securitate ruse, a publicat o fotografie cu uşa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie şi o altă fotografie cu persoane rănite, întinse pe peron.

3 COMMENTS

  1. oribil!
    Oamenii nevionovati vor fi totdeauna neinsemnati pt orice descreierat cu doctrina sau nu in capul ala al lui…
    SPER doar sa nu cumva sa descopere ca atentatorii ar fi… turci…

  2. Cum ar spune unii “nasol momentul”. O tragedie prin amploarea sa, pe care nimeni nu si-o doreste si n-o doreste altora.

Leave a Reply